Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Speciaal font voor dyslectische kinderen maakt lezen makkelijker

Speciaal font voor dyslectische kinderen maakt lezen makkelijker

Voor kinderen met dyslexie is lezen geen pretje. Ze draaien, spiegelen en verwisselen vaak letters met elkaar. Het gevolg? Ze lezen iets anders dan wat er eigenlijk staat. Toch zou er weleens goed nieuws kunnen zijn voor kinderen met dit probleem: de Nederlandse Christian Boer heeft namelijk een speciaal Dyslexie Font ontworpen.

Het speciale lettertype zou ervoor zorgen dat mensen met dyslexie minder moeite hebben met lezen.

Advertentie

Dyslexie Font

Christian Boer ontwierp het Dyslexie Font in eerste instantie voor zichzelf. De grafisch ontwerper is namelijk zelf dyslectisch en weet dus als geen ander hoe lastig dit kan zijn. Hij ontwierp een speciaal lettertype om zo zijn ‘lezende’ leven te verbeteren.

LEES OOK: Hoe herken je dyslexie bij een kind?

Unieke vorm

Elke letter van het speciale lettertype is uniek qua vorm, waardoor het spiegelen, draaien en verwisselen van letters wordt tegengegaan. Ook is er extra ruimte tussen letters en woorden, en zijn de hoofdletters dikker aangezet.

Wereldwijd

Inmiddels heeft Christian Boer met zijn lettertype wereldwijd al honderdduizenden mensen met dyslexie kunnen helpen. Het lettertype is eenvoudig te installeren waarna alle teksten op het desbetreffende apparaat én op het internet in Dyslexie Font kunnen worden getoond. Mensen met dyslexie kunnen het font gemakkelijk via zijn website bestellen.

Wist je dat in Nederland 5 op de 100 mensen dyslexie hebben? Victor Widell maakte een animatie die laat zien hoe het is om dyslexie te hebben:

en28pcsig14e

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Dyslexiefont.com – Foto: Shutterstock