Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Speelgoed opruimen én tegelijkertijd een goed doel steunen

Puilen je kasten uit van het speelgoed waar je kind niet meer naar om kijkt? Dan is het hoog tijd voor een grote schoonmaak. In plaats van weggooien is er ook een andere manier om van speelgoed af te komen.

Advertentie

Heb je speelgoed staan dat gerust nog een ronde meekan? Dan is het een idee om het online te koop aan te bieden. Zo leer je je eigen kind dat hij een ander kind blij kan maken met iets waar hij op is uitgekeken. En kun je met de opbrengst bijvoorbeeld iets leuks doen met het gezin.

Schenken aan een goed doel

Maar je kunt nog een stapje verder gaan. Zo kun je een deel van de opbrengst schenken aan een goed doel. Goedomtedelen.nl is een initiatief dat je daarbij kan helpen.

‘Via deze site kun je je spullen te koop aanbieden en zelf bepalen welk percentage naar een goed doel gaat en welk deel je zelf wil ontvangen’, vertelt Willem Hulsenbeck, werkzaam voor Goedomtedelen.nl.

‘KiKa is een van de goede doelen die heel populair is om de opbrengst mee te delen, maar het is ook mogelijk om zelf een goed doel aan te brengen. Ik denk daarbij aan een sportclub die bijvoorbeeld geld nodig heeft om een dug-out te onderhouden.’

Advertentie

Zo wordt de verkoop een succes

Om je verkoop te laten slagen, heeft Hulsenbeck nog een aantal tips:

  • ‘Zorg dat je voor de goede categorie kiest. Dus als je speelgoed wil aanbieden. Kies voor ‘Kind en Baby’ en kies als subcategorie ‘Buitenspeelgoed’ of ‘Speelgoed’.
  • Geef een duidelijke omschrijving van het speelgoed: wat voor onderdelen zitten erbij of juist niet, of het op batterijen werkt.
  • Laat weten voor welke leeftijd het speelgoed geschikt is.
  • Plaats duidelijke foto’s.

Enthousiast geworden? Ga samen met je kind eens bekijken van welk speelgoed hij afscheid wil nemen en probeer samen een goed doel uit te kiezen waaraan je (een deel van) de opbrengst wil schenken. Kijk op Goedomtedelen.nl voor meer informatie.

MEER LEZEN?

Auteur: Chantal Anthonio – Bron: Goedomtedelen.nl – Beeld: Shutterstock

Advertentie