Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Stelling: 'Mannen van zwangere vrouwen hebben het zwaar'

Eindeloos woelen in bed door een enorme buik die in de weg zit en tig keer per nacht eruit om te plassen: de gebroken nachten beginnen vaak al tijdens je zwangerschap. En dat is niet alleen balen voor jou, maar ook je partner kan hier last van hebben. Reden om medelijden te hebben met die arme papa in spe of gaat dat te ver?

Advertentie

De zwangere Roxeanne Hazes heeft het in elk geval flink te doen met haar verloofde Erik, zo laat ze via Instagram weten. De vader van haar baby komt flink slaap tekort door haar gesnurk en het ruimtegebrek van haar blaas. Bij een zwoele foto genomen tijdens hun babymoon (aanrader!), schrijft ze dat ze ernaar verlangt op haar buik te liggen en over andere zwangerschapsperikelen die haar en haar vent ’s nachts uit hun slaap houden. ‘Nu moet niet alleen ik 86 keer mijn nest uit om te plassen, maar Erik ook. Ik kom er zonder hulp namelijk niet meer uit. Ik schijn ook intens hard te snurken. Dus ik vind eigenlijk dat de mannen van zwangere vrouwen het veel zwaarder hebben. Respect.’

R.e.s.p.e.c.t.

Oké, wacht even. ‘Dus ik vind eigenlijk dat de mannen van zwangere vrouwen het veel zwaarder hebben.’ Bedoelt Roxeanne nou dat mannen van zwangere vrouwen het zwaarder hebben dan andere mannen, óf dat ze het zwaarder hebben dan hun zwangere partner? Laten we het erop houden dat Rox vindt dat mannen van vrouwen die in verwachting zijn, het zwaar hebben. Punt. Dat een zwangerschap ook wat vergt van de partner, zal niemand ontkennen. Iedereen kan naast de gebroken nachten nog wel wat redenen bedenken waarom sommige mannen de zwangerschap van hun vrouw als zwaar ervaren: gebrek aan seks, foodcravings (‘Schat, je moet echt nog even naar de Appie!’), moodswings en… Vul het lijstje zelf maar aan. Maar of dat een reden is om medelijden en/of respect de aanstaande vaders te hebben? Zeg jij het maar. Waarmee we – voor de goede orde – natuurlijk niets af willen doen aan het lieve gebaar van Roxeanne naar haar vriend.

Couvade-syndroom

We willen trouwens niets insinueren, maar als een aanstaande vader, net als Erik, wallen tot zijn enkels heeft door slaapgebrek, hoéft dat niet de schuld van z’n zwangere vrouw te zijn. Het kan ook komen door het Couvade-syndroom. Heeft een man hier last van, dan wordt hij een soort van schijnzwanger als zijn vrouw in verwachting is. Mannen die hier last van hebben zijn dan bijvoorbeeld misselijk, slapen slecht, hebben vreetbuien en lage rugpijn. Het kan zelfs voorkomen dat hun buik dikker wordt en dat ze tegen het einde van de zwangerschap weeën krijgen. Geen grap!

Moeders slapen minder na geboorte baby

Tot slot nog een laatste uit de categorie ‘goed om te weten nu je zwanger bent’: het is bewezen dat moeders na de geboorte van hun baby een groter slaaptekort hebben dan vaders. Dus mocht je straks in discussies met je partner belanden over ‘wie er nu weer uit moet’ als de kleine huilt of wie het meest mag klagen over vermoeidheid, even dit artikel onder z’n neus houden.

Bron: AD & Instagram Roxeanne Hazes

Ouders van Nu product – Zwanger- en Babybox 2022

Ouders van Nu

Zwanger- en Babybox

GRATIS
Vraag aan