Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Stewardess geeft borstvoeding aan baby van passagier

Een bijzonder verhaal: als Patrisha Organo ontdekt dat op haar vlucht een moeder geen melkpoeder meer heeft voor haar huilende en hongerige baby, besluit de stewardess van Philippine Airlines het kindje zelf borstvoeding te geven.

Advertentie

Het is vroeg in de ochtend als de stewardess Patrisha Organo (24) vlak na het opstijgen een baby onbedaarlijk hoort huilen. De moeder van de baby, die al sinds de vorige avond op het vliegveld was, bleek door haar voorraad melkpoeder heen te zijn. Als moeder van een negen maanden oude baby kon de stewardess maar een ding bedenken: de baby te voeden met haar eigen moedermelk.

Opluchting

Organo gaf de baby van de passagier borstvoeding in de pantry van het vliegtuig en plaatste haar verhaal op Facebook. ‘Ik zag de opluchting in de ogen van de moeder’, schrijft ze. Ze voedt de baby net zo lang tot ze in slaap valt. ‘Je voelt je als moeder zo hulpeloos als je je hongerige kind niet kunt voeden, ik moest wel iets doen om te helpen’, zegt ze later.

Positieve reacties

De hulpactie van Organo levert veel positieve reacties op. ‘Fantastisch!’, ‘Alleen een moeder kan dit doen’, ‘Zo mooi en onbaatzuchtig’, klinkt het. Zou jij een vreemde baby borstvoeding geven?

Bron: Daily Mail Beeld: Shutterstock