Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

'Strikte bedtijd helpt kinderen genoeg slaap te krijgen'

Kost het je elke avond weer grote moeite om je kinderen op tijd in bed te krijgen? Strikte bedtijden en regels in de avondroutine zouden zomaar de oplossing kunnen zijn.

Kinderen van ouders met strenge regels hebben namelijk meer kans om genoeg slaap in een week te krijgen, zo blijkt uit een onderzoek van BMC Public Health. Dit in tegenstelling tot kinderen van ouders die er lossere regels op nahouden.

Advertentie

Druk uitoefenen

Voor het onderzoek werden 1.622 Canadese ouders ondervraagd met ten minste één kind tussen de vijf en zeventien jaar oud. Kinderen van ouders die alleen vertrouwen op het wijzen op de tijd, maar verder geen druk uitoefenen, hadden 71% minder kans om de aanbevolen minimale hoeveelheid slaap te krijgen gedurende de week.

Bedtijdhandhaving

‘Doordeweeks helpt bedtijdhandhaving beter dan -aanmoediging om kinderen genoeg slaap te laten krijgen,’ laat hoofdonderzoeker Dr. Heather Manson weten aan Reuters. Het onderzoek is volledig gebaseerd op de bevindingen van ouders en moet dus nog worden aangevuld met objectieve metingen, waarin de kwaliteit en duur van de slaap worden meegenomen.

Bron: BMC Public Health – Beeld: Shutterstock