door

Sue (42) heeft twintig kinderen (en haar man is er nog niet klaar mee)

Hoewel het vroeger heel normaal was om een groot gezin te hebben, komt het tegenwoordig niet vaak meer voor. Dit Engelse stel vormt een uitzondering en verwelkomde onlangs hun twintigste kind.

Nog niet laten ‘helpen’

Sue Radford (42) en haar man Noel zijn gek op kinderen. Hoewel Sue er zeker van is dat ze niet meer kinderen zou willen, heeft Noel zich nog niet laten ‘helpen’. De twee gaven eerder al aan dat ze het niet zo nauw namen met voorbehoedsmiddelen, dus het zou zomaar kunnen dat er nog een kindje bij komt.

Advertentie

Opa en oma

Hoe je op je 42ste al twintig kinderen kunt hebben? Het koppel kreeg hun eerste kind toen Sue nog maar veertien jaar was. Op haar achttiende beviel ze van haar tweede en daarna ging het in een rap tempo door. Hun dochter Sophie heeft inmiddels zelf drie kinderen en dus zijn ze ook opa en oma. Eind vorig jaar beviel Sue van haar twintigste kind, een jongen genaamd Archie.

Succesvolle bakkerij

Hoewel het onderhouden van zo’n groot gezin absoluut niet goedkoop is, weten ze zich zonder hulp van de overheid te redden. De familie runt een succesvolle bakkerij, waarvan ze kunnen rondkomen. Het stel geeft wekelijks zo’n 280 euro uit aan boodschappen. Wonderbaarlijk genoeg houden ze elk jaar nog genoeg geld over om op vakantie te gaan naar het buitenland.

Is het genoeg?

Sue zegt het dus bij twintig te willen houden: ‘We vinden het fijn om op een even nummer te eindigen.’ Al vindt haar man het stiekem best jammer dat Archie hun laatste kind is. ‘Maar op een gegeven moment is het genoeg. Ik ben daar wel verdrietig over, maar nu kunnen we ook gewoon gaan genieten van de kinderen.’

Bron: The Sun. Beeld: Twitter