Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

tamagotchi comeback

De Tamagotchi maakt een comeback (en deze keer mét pauzeknop!)

Was jij vroeger ook zo verslaafd aan de Tamagotchi? Het zou zomaar kunnen dat je eigen kinderen straks ook met het elektronische huisdiertje rondlopen. Dé speelgoedhit uit de jaren 90 is namelijk opnieuw op de markt gebracht.

In april werden er al zes nieuwe versies van het ei-vormige minicomputertje gelanceerd in Japan, maar nu komen de makers met een mini-versie van de Tamagotchi die ook te koop is in de rest van de wereld.

Advertentie

Verboden op scholen

In de jaren 90 was het speelgoed een grote hit: de apparaten werden zelfs verboden op scholen, omdat ze kinderen te veel zouden afleiden. De Tamagotchi is een klein, elektronisch speeltje, dat je zo goed mogelijk moet verzorgen. Zo kon je het virtuele diertje voeden, straf geven en ermee spelen.

Pauzeknop

Nadeel was dat je de Tamagotchi niet zomaar een paar uur links kon laten liggen, want dan was het al game-over. Gelukkig heeft de nieuwe versie een pauzeknop, zodat kinderen er niet non-stop mee bezig hoeven te zijn.

Beperkte voorraad

De voorverkoop van de nieuwe Tamagotchi is afgelopen dinsdag begonnen. Hoogstwaarschijnlijk zal het computertje ergens in oktober ook in Europa verkrijgbaar zijn.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Dailymail. Beeld: Shutterstock