Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Helpen telefoonkluisjes om gezelliger samen te eten als gezin?

Geen telefoons aan tafel, maar alleen het eten zelf en je gezin. Wordt lunchen of avondeten daar leuker en socialer van? McDonald's denkt van wel en heeft om die reden telefoonkluisjes geïntroduceerd in Singapore.

Dat werkt eigenlijk precies zoals je het zou verwachten. In het fastfoodrestaurant staat een kast met afsluitbare laatjes. Je legt je mobiele telefoon(s) erin en sluit je la af met een sleutel.

Advertentie

Mobieltjes weg

McDonald’s introduceerde de telefoonkluisjes na een peiling onder ruim 300 ouders. Daaruit bleek dat 98 procent van de ouders en 91 procent van de kinderen hun telefoons gebruiken als ze samen zijn. Meer dan twee derde doet dat ook aan tafel.

In dezelfde peiling gaven veel ouders aan dat ze door het veelvuldig op hun mobiele telefoon zitten minder contact en interactie hebben met hun gezin. Ook zeiden de ondervraagde ouders dat ze minder door mobiele apparaten afgeleid zouden willen worden, aldus McDonald’s.

Vergeet je telefoon (niet)

Niet alleen gezinnen kunnen gebruikmaken van de telefoonkluisjes. Medewerkers van het restaurant helpen je eraan te herinneren je telefoon mee te nemen. Het is nog onduidelijk of de kluisjes ook in andere landen worden geïntroduceerd. Dat vinden wij wel een goed plan. En tot die tijd? Telefoon in je tas!

Bron: Channelnews Asia. Beeld: Instagram.