Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ter inspiratie: de populairste Amerikaanse babynamen van 2020 tot nu toe

In Amerika heeft de babynamensite Nameberry.com de statistieken uitgeplozen en gekeken welke namen er in het eerste halfjaar van 2020 het meest opgezocht werden. Mocht je dus een babynaam met een Amerikaans tintje overwegen: laat je hier inspireren!

De namen waarop vaak gezocht wordt, zijn populair of populair aan het worden. Zou jij wel een naam voor jouw zoon of dochter willen die in Amerika ook veel voorkomt? Check hieronder de lijst!

Advertentie

De top 10 meisjesnamen

 1. Luna
  Luna stamt uit het Latijn en betekent ‘maan’. Luna is namelijk de Romeinse godin van de maan. Ze is gelijk aan de Griekse maangodin Selene.
 2. Maeve
  De naam Maeve is afkomstig uit het Gaelic, de traditionele taal van Ierland. De naam betekent ‘betoverend’.
 3. Aurora
  Aurore of Aurora is een naam die vooral populair is in Franstalige landen. De naam is afgeleid van de Romeinse godin Aurora, de godin van de dageraad. In het Nederlands wordt Aurore gebruikt om de morgenstond aan te duiden. Ook keert de naam terug in de Latijnse term ‘aurora borealis’ om het noorderlicht aan te duiden.
 4. Olivia
  Olivia komt waarschijnlijk van het Latijnse woord ‘olivarius’ en betekent ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’. De naam is een afgeleide van Olivier, dat hetzelfde betekent. De betekenis ervan gaat dieper dan je misschien denkt: de olijftak is namelijk het symbool van de vrede.
 5. Isla
  Isla is een Keltische meisjesnaam en betekent ‘eiland’. De naam Isla wordt vaak gegeven aan Schotse meisjes.
 6. Ava
  Ava is een variant op de naam Eva, wat ‘de leven gevende’ betekent. Ook is Ava een verkorte versie van Germaanse namen die met Avi beginnen. Waarschijnlijk betekent het ‘de begeerde’. Daarnaast betekent Ava in het Perzisch ‘stem’ of ‘geluid’.
 7. Ophelia
  Ophelia is een Griekse meisjesnaam. Het betekent ‘dienstbaar’ en ‘wijs’. De naam Ophelia wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen, zoals – inderdaad – Amerika.
 8. Eleanor
  Eleanor is een afgeleide van Eleonora. Eleonora is een meisjesnaam waar twee theorieën voor zijn wat betreft de herkomst. Het zou komen van het Griekse ‘eleos’, wat ‘medelijden’ betekent. Ook zou het afkomstig kunnen zijn van het Arabische woord ‘ellinor’, dat ‘God is mijn licht’ betekent.
 9. Eloise
  Eloise is een Franse naam en betekent ‘zon’. De naam Eloise wordt voornamelijk gebruikt in Frankrijk en in Engelstalige landen.
 10. Aurelia
  Aurelia is afgeleid van Aurelius. Aurelius is een Romeinse familienaam met bekende leden als de dichter Propertius, de keizers Antoninus Pius en Marcus Aurelius en Aurelia, de moeder van Caesar. De oorsprong van de naam zou kunnen liggen in het Latijnse ‘aurum’ dat ‘goud’ betekent of zou afgeleid kunnen zijn van het Griekse ‘aura’, dat ‘luchtstroom’ betekent.

De top 10 meest gezochte jongensnamen

 1. Milo
  Milo is een Latijnse vorm van de Griekse naam Milon, bekend van een Griekse worstelaar uit de zesde eeuw voor Christus. Als Slavische naam is het afgeleid van ‘milu’, wat ‘lief’ betekent.
 2. Asher
  Baby’s met de naam Asher zijn geluksvogels! De naam Asher betekent namelijk ‘gelukkig’. Deze naam heeft een Hebreeuwse oorsprong, en je hoort ‘m dan ook niet veel in Nederland.
 3. Atticus
  Atticus is een Latijnse naam en betekent ‘uit Attica, Griekenland’. Een naam die je in Nederland amper zult horen, dus je bent in ieder geval origineel als je ‘m aan je zoon geeft.
 4. Oliver
  Oliver is – net als Olivia – afgeleid van Olivier. Olivier is een Latijnse naam en betekent ‘olijfboom’. De naam komt waarschijnlijk van het Latijnse woord ‘olivarius’ dat ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’ betekent.
 5. Levi
  Levi is een naam met Hebreeuwse oorsprong en betekent ‘zich aansluitend’ en ‘aanhankelijkheid’. De naam is bekend uit de Bijbel: de derde zoon van Jakob en Lea heette zo. Daarmee was Levi een van de stamouders van het Joodse volk.
 6. Silas
  Silas is een afgeleide van Silvanus. Silvanus is een Latijnse naam die afkomstig is van het woord ‘silva’, wat ‘woud’ betekent. Het achtervoegsel heeft als betekenis ‘heerser over’ of ‘heer van’. Silvanus betekent dus ‘heerser over het woud’.
 7. Arlo
  Arlo is een Spaanse jongensnaam en betekent ‘berberisboom’. De naam wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe jongens.
 8. Leo
  Leo heeft zijn oorsprong te danken aan het Latijnse woord ‘leo’, dat ‘leeuw’ betekent. Een afgeleide meisjesnaam is Lea. Leo kan ook een afkorting zijn voor een meisjesnaam, zoals bijvoorbeeld Leonie en Leonora. Soms is het ook de verkorte vorm van Leopold of Leonard.
 9. Theodore
  Theodore is afgeleid van Theodorus: een Griekse naam met de betekenis ‘Godsgeschenk’. De naam komt sinds ongeveer de 17e eeuw in Nederland voor. In ons land wordt dan vaak de verkorte versie, ‘Theo’, gebruikt.
 10. Jasper
  Jasper is een Nederlandse en Duitse variant van het Perzische Caspar, wat letterlijk ‘meester van de schat’ of vrij vertaald ‘schatbewaarder’ betekent. Jasper is al jaren een populaire naam in Nederland en is dat blijkbaar ook in Amerika!

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nog meer internationale babynameninspiratie:
25x de mooiste Argentijnse babynamen voor jongens en meisjes
Dit zijn de 40 populairste Russische babynamen
Dit zijn de 60 populairste Franse babynamen
Dit zijn de populairste Belgische babynamen
Dit zijn de 40 populairste Spaanse babynamen

Bron: Motherly – beeld: Shutterstock