Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Thuiswerken
door

11x tips voor thuiswerken met kinderen

Thuiswerken met kinderen om je heen kan een grote uitdaging zijn, maar onmogelijk is het niet. Met deze tien tips kun jij ook mét kinderen in huis, gewoon aan het werk.

Advertentie
 1. Creëer je eigen werkruimte

  Zorg voor een afgesloten werkkamer of op zijn minst aangewezen werkplek in huis. Zo kun jij je helemaal afsluiten als je je op je werk wilt focussen. Ook voor het plegen van telefoontjes is zo’n werkruimte fijn, en voor je kinderen is de drempel net iets hoger je te storen dan wanneer je beneden aan de keukentafel zit.

 2. Houd werk en privé gescheiden

  Nog even snel dat mailtje versturen tijdens het puzzelen met je kind? Of toch die collega bellen vlak voor het boekje lezen? Doe dit nou gewoon niet en houd werk en privé gescheiden. Je presteert het beste als je je aandacht op één ding vestigt. Óf je werk óf je kind(eren).

  Lees meer: Balans tussen werk en privé

 3. Zoek een routine en wees flexibel

  Wat is jouw ideale tijdsschema? Als je kinderen al naar school gaan, kun je tussen 08:30 en 12:00 uur veel werk verrichten. Blijven ze tussen de middag over? Dan kun je zelfs aan één stuk doorgaan tot ongeveer 14:00 uur. Gaat je partner in het weekend met de kinderen naar een hobby- of sportclub? Misschien is dat dan voor jou het perfecte moment om thuis nog even de laptop open te klappen.

  Advertentie
 4. Je tijd is kostbaar

  Ligt je kind in bed? Zijn je kinderen buiten aan het spelen, op school of vermaken ze zich even alleen? Plof dan niet op de bank neer, laat de was en social media links liggen en ga aan de slag! Benut de tijd die je hebt.

 5. Vraag om hulp

  Voor een paar uurtjes per week kun je ook een oppas regelen. Maar je kunt uiteraard ook aan je partner vragen of hij thuis kan blijven, als jij je volledig op je werk wilt storten. En wie weet wonen er wel opa’s en oma’s in de buurt die graag eens willen oppassen.

  Lees meer: Zo hou je alle ballen in de lucht!

 6. Vraag klanten om flexibiliteit

  Werk jij als freelancer? Dan kun je zelf afspraken maken met je opdrachtgevers. Zorg dat je deadlines afspreekt die voor jou haalbaar zijn. Zo werk je al gauw naar een flexibele, maar betrouwbare arbeidsrelatie toe.

  Advertentie
 7. Laat boodschappen bezorgen

  Je kunt veel tijd besparen door boodschappen bij je thuis te laten bezorgen. Je bespaart op die manier zelfs geld, omdat je  in de supermarkt verleid kunt worden om meer te kopen dan je eigenlijk van plan was. En maak het jezelf vooral makkelijk door bijvoorbeeld groenten te bestellen die al zijn voorgesneden.

 8. Wees realistisch

  Als je kinderen nog heel jong zijn, kan het moeilijk zijn om thuis te werken. Werkt het niet? Zoek dan een andere oplossing, zoals kinderopvang of een externe werkplek. Zodra ze wat ouder zijn, kunnen ze zich beter zelfstandig vermaken en kun jij thuis weer bergen werk verzetten.

  Lees meer: Moeders zijn productiever op hun werk dan vrouwen zonder kinderen

 9. Zorg goed voor jezelf

  Je wilt een goede moeder zijn, die leuke partner, lieve vriendin én ideale werkgever of werknemer. Misschien slaapt je kind nog niet goed door en heb je daardoor weinig nachtrust. Slaap tijdens middagdutjes dan mee. Als je goed slaapt, kun je namelijk ook beter presteren.

 10. Maak het jezelf niet te moeilijk

  Er wordt tijdens deze tijd zoveel van ouders verwacht. Zorg ervoor dat je het jezelf niet te moeilijk maakt. Moet jij echt nog even wat werk verrichten? Dan is het heus geen ramp om je kinderen een uurtje extra voor de televisie parkeren. Zij blij, jij blij.

 11. Voel je niet schuldig

  Stop met het hebben van een schuldgevoel! Als jij denkt dat je een betere moeder voor je kinderen bent als je werkt, blijf dat dan vooral doen. Echt, daar heeft je kind uiteindelijk ook profijt van.

  Lees meer: Werken na zwangerschapsverlof

  Bron: mothersdaymagazine.com / Beeld: Shutterstock


Madelief van Haarlem

Zwangerbox partnerpagina Teva (sudocrem en Inoli badolie) 2022

Teva (Sudocrem)

Bekijk de website