Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ouder deelt deze bijzondere tip om je peuter rustig te krijgen tijdens een driftbui

Tot tien tellen, rustig aanspreken, negeren: je probeert van alles, maar niks lijkt je kind weer rustig te krijgen in een driftbui. Is het weer raak en heb je alle standaard trucjes al uit de kast gehaald? Deze truc is misschien wat gek, maar werkt echt!

Krijgt je peuter of kleuter een driftbui dan is het vaak een flinke uitdaging om hem weer rustig te krijgen. En zeker als jouw driftkikkertje weer op de grond ligt en aan het krijsen slaat. Driftbuien kunnen lastig zijn, maar ze horen wel bij de ontwikkeling van je peuter. Het is een manier om met zijn emoties om te gaan, want die heeft hij op zijn leeftijd nog niet zo goed in de hand. Het liefst wil je dat je peuter op zo’n moment zo snel mogelijk weer rustig wordt. Maar hoe doe je dat?

Advertentie

Tip: 10 redenen waarom driftbuien goed zijn voor je peuter

Tip om je peuter weer rustig te krijgen in een driftbui

De meltdowns van je kind kunnen je behoorlijk wanhopig maken. Daarom deelt een ouder op het forum Reddit zijn (ietwat bijzondere) tip die écht werkt om zijn kind weer rustig te krijgen. De twee wondermiddelen: een ijsje en een warm bad (of een warme douche, kan ook). Ja, dat lees je goed. Het werkt als volgt: lok je kind naar het bad of de douche met een ijsje.

Meer lezen: Zo ga je het beste om met een boos kind

Waarom werkt deze tip zo goed?

Toegegeven: je kind in bad stoppen met een ijsje om een driftbui te stoppen klinkt gek. Maar de theorie erachter is eigenlijk heel logisch. De combinatie van de warmte van het bad en de kou van het ijsje werkt kalmerend. Het water dat over zijn rug stroomt en het ijsje voor zijn neus leiden hem af, waardoor hij weer rustig wordt. Volgens de ouder is het alsof je jouw kind weer herstart.

De makkelijkere manier:

Heb je geen tijd voor een bad- of douchesessie met je kind? Laat je kind ijskoud water drinken door een rietje, dat geeft een soortgelijk effect. Blootstelling aan kou maakt ons rustig doordat het je hartslag en bloeddruk verlaagt. En ja, dat kun je ook bij jezelf toepassen als je uit je vel dreigt te springen ;-).

Peuters & driftbuien: het sterrenbeeld van je kind verraadt hoe erg het wordt

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: cafemom.com – Beeld: Shutterstock