Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x tips voor een geslaagd kinderfeestje

Heb je binnenkort een jarige Job of Jet in huis? Of je nu de hele klas uitnodigt voor een over-the-top kinderfeestje óf liever gaat voor een knus partijtje thuis, dat maakt eigenlijk niet uit. Met de juiste ingrediënten wordt het een dag die je kind nooit vergeet. Dat gaat lukken met deze handige tips.

Advertentie
  1. Smeekt die van jou al eeuwen om een tripje naar de dierentuin of dat ene trampolinepark? Mooi, houden zo, want zijn verjaardag is hét moment om de daad bij het woord te voegen. Maar… houd het wel een verrassing! Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit zonder te vertellen wat jullie gaan doen. Busje voorrijden, onderweg cadeautjes uitpakken en iets lekkers eten, en dan: SURPRISE!
  2. Vooral het verrassingseffect zorgt voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje, en daar kun je er meer van inbouwen. Houd niet alleen de locatie geheim, maar pik onderweg ook vriendjes op (of neefjes en nichtjes) waarvan je kind niet weet dat ze komen. Laat een taart met kaarsjes bezorgen, verzin een speurtocht die leidt naar een verjaardagscadeau dat alle kinderen samen geven… Hoe meer verrassingen, hoe beter.
  3. Dat gezegd hebbende: sommige kinderen houden ab-so-luut niet van verrassingen. Wil die van jou graag weten waar hij aan toe is? Bespreek dan wel van tevoren wat er gaat gebeuren, om een meltdown te voorkomen. Of misschien maak je hem wel het allergelukkigst als hij mag helpen bij de organisatie van zijn eigen feest.
  4. Met een flinke club jongens of drukke meisjes is een buitenfeestje een aanrader. Hier vind je geweldige locaties waar ze lekker kunnen klimmen, hutten bouwen, vuurtje stoken en vies worden!
  5. Een geweldig kinderfeestje hoeft niet veel geld te kosten. Kwestie van creatief denken. De kinderboerderij of die fijne speeltuin verderop doen het prima, vooral als je als extraatje een spannend of lollig spel verzint. Net als thuis verkleden en schminken, oud-Hollandse spelletjes, een grabbelton met zelfgemaakte cadeautjes of maak er een discofeestje van. De kinderen zelf cupcakes laten bakken is ook altijd een feest.
  6. Bedenk een thema voor het feestje. Dat kan een favoriet Disney-karakter zijn, een sport, beest of lievelingskleur… iets waar jouw kind idolaat van is. Door het thema overal in te laten terugkomen, scoor je geheid punten. Verkleden mag!
  7. Heb je een redelijk grote tuin of woon je in een rustige straat? Huur een springkussen. Klinkt duur, maar dat valt best mee. Voor vijftig euro heb je een mooi springkussen in je tuin of op de stoep staan, waar ze uren plezier van hebben.
  8. Makkelijk en leuk: een slaapfeestje. Laat de kleine gasten aan het eind van de middag komen. Doe een spel, dan gezellig samen eten en daarna in pyjama een film kijken. Reken er niet op dat ze op tijd gaan slapen, dat is nou juist de lol van een pyjamaparty…

Erandi Godinez

Commercieel – Hema – Offer – Winterjas

Winterjas

Met een zachte teddy voering en twee steekzakken
Vind je hier