Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Trend: Instagram-namen steeds populairder

Er is een nieuwe trend in namenland. Steeds meer ouders schijnen hun pasgeboren baby te vernoemen naar een Instagram-filter.

Van Lux en Valencia tot Juno: als je regelmatig je foto’s op Instagram bewerkt, dan komen deze filters je vast bekend voor. Uit een inventarisatie van de Amerikaanse website babycenter.com blijkt dat er ook steeds meer baby’s worden vernoemd naar deze filters.

Advertentie

Lux, Juno en Amaro

In het lijstje met de meest populaire babynamen van 2015 komen namelijk opvallend veel ‘Instagramnamen’ voorbij. Om welke namen het gaat? Ludwig, Juno, Lux, Amaro, Valencia, Willow, en Reyes . Vooral Lux blijkt populair te zijn: deze naam steeg met  maar liefst 75% in populariteit.

Technologie

‘Dit is het eerste jaar dat er zoveel babynamen zijn geïnspireerd op technologie’, aldus Linda Murray van Babycenter.com. ‘Sociale media zijn een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven van ouders van deze tijd. Blijkbaar beïnvloedt dat ook de beslissing voor een naam.’

Ruimte

Naast technologie blijken ook namen geïnspireerd op de ruimte populair. De namen Venus, Jupiter en Stella zijn dit jaar enorm toegenomen. Daarnaast blijken steeds meer Amerikanen ‘genderneutrale’ babynamen te kiezen. De namen Wyatt en Lincoln werden zowel aan jongens als meisjes gegeven.

Babycenter.com maakt al 15 jaar een lijst van de populairste babynamen van het jaar. Dit jaar bekeken zij meer dan 340.000 babynamen.

ZIE OOK: Vuurgevaarlijke namen

ZIE OOK: Wat zegt de naam van je kind over jou?

ZIE OOK: Populairste babynamen 1e half jaar 2015

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Babycenter.com – Foto: 123rf