Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Tweelingbroertje als eerste geboren, maar is niet de oudste

Het is voor een tweeling vaak heel belangrijk wie er als eerste is geboren en wie er dus de oudste is. Maar in het geval van de broertjes Samuel en Ronan Peters is dat een apart verhaal. Samuel werd als eerste geboren, maar is toch officieel de jongste broer. Hoe zit dat?

Advertentie

De tweeling werd geboren op zondag 6 november in de Amerikaanse staat Massachusetts. Samuel kwam als eerste ter wereld, om 01:39 uur. Zijn tweelingbroer Ronan werd 31 minuten later geboren, om 02:10 uur. Op dat moment werd het ingewikkeld, want om 02:00 uur ging in Amerika de wintertijd in. Daardoor is de officiële geboortetijd van Ronan 01:10 uur, in plaats van 02:10 uur. Door deze tijdswijziging is Ronan dus 29 minuten ouder dan zijn broer Samuel, die toch echt eerder werd geboren.

Tijdsverschil 

De verpleegster vertelt in de tekst bij de foto op Facebook dat ze dit in veertig jaar nog nooit heeft meegemaakt. De vader van de tweeling voelde al dat er iets zou gaan gebeuren: ‘Ik zei al: het tijdsverschil gaat vast roet in het eten gooien of ze worden op twee verschillende dagen geboren.’

 Auteur: Suzanne de Goeij – Bron: Metronieuws.nl – Beeld: Shutterstock

Commercieel – Hema – Offer – Meegroei rompertje

Meegroei rompertje

Verkrijgbaar vanaf maat 44
Vind je hier