Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vader bedenkt briljante hack om baby te laten stoppen met huilen

Speentje, wiegen, uren wandelen: als je de hele trukendoos al hebt gebruikt en je baby huilt nog steeds, dan word je wanhopig. Toen deze Amerikaanse vader bijna zelf in huilen uitbarstte, bedacht hij deze briljante hack.

Advertentie

Als jonge ouder word je soms behoorlijk op de proef gesteld. Baby’s huilen veel en dat kan heel frustrerend en uitputtend zijn. Vooral als hij niet wil stoppen met huilen en dat ’s nachts plaatsvindt. In die situatie zat Loni Carter. Zijn pasgeboren zoon Demoni hield hem de hele nacht wakker en hij had al van alles geprobeerd. Tot de vermoeide vader ineens op een briljant idee kwam. En het werkte!

Het helpt echt: dít is waarom je baby stopt met huilen als je met hem rondloopt

Rustig van zijn eigen gehuil

Loni nam het gehuil van zijn baby op met zijn telefoon en speelde het geluidsfragment tijdens de huilbui van zijn baby af. Een koekje van eigen deeg, dacht hij in eerste instantie. Maar tot zijn grote verbazing werd Demoni meteen rustig toen hij zijn eigen stem hoorde. Het jochie ontspande en stopte met huilen. De hack werkt misschien niet bij alle baby’s, maar als je alle trucs al hebt toegepast dan is dit zeker het proberen waard.

Wat als je kind écht niet stopt met huilen?

Als je baby veel huilt, heb je misschien een huilbaby. De officiële definitie van een huilbaby is wanneer een baby minimaal drie weken, drie dagen per week, drie uur per dag doordringend jengelt of ontroostbaar huilt. In Nederland voldoet twee tot tweeënhalf procent van de baby’s hieraan. Dit is echter geen keiharde definitie, want ook ander huilgedrag kan voor jou als ouder een probleem zijn. Ter vergelijking: uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde baby vanaf de geboorte steeds meer gaat huilen, met een piek rond de leeftijd van zes tot acht weken. Gemiddeld huilt hij dan twee tot tweeënhalf uur per dag. Na deze piek neemt de duur van het huilen af.

Een huilbaby binnen één minuut stil krijgen? Probeer de Harvey Carp methode

Bron: thesun.co.uk – Beeld: ShutterstockAdvertentie