Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vader verzint geniale manier om op de kinderen te passen én een dutje te doen

Een dutje, dat klinkt je als uitgeputte ouder als muziek in de oren. Al is het maar voor héél even. Helaas gaat dat lastig als je op je kinderen moet passen. Of toch niet? Vader Michael verzon een geniale manier waardoor hij even kon slapen, zónder dat zijn kroost het huis afbrak.

Waar je voorheen van jezelf stond te kijken als je met een jetlag gewoon op tijd op werk verscheen, is slaaptekort nu een vast onderdeel van je leven. Dat neemt niet weg dat je vrijwel altijd naar extra slaap verlangt. Een Amerikaanse vader was ook nodig toe aan een powernap. Hij had een nachtdienst van 12 uur achter de rug, maar zijn bed opzoeken kon nog even niet. Zijn vrouw móést naar de supermarkt en dus was hij alleen thuis met hun vier kinderen.

Advertentie

Tip: Geen geniale oppas? Regel hier dat je boodschappen aan huis gebracht worden

Slapen én entertainen

Bestaat er een manier om je kinderen te entertainen en ondertussen óók rust te pakken? Vader Michael Weber kreeg een briljante ingeving. Hij riep zijn kinderen bijeen voor een ‘énorm leuk spel’. Daarna deelde hij stiften en papier uit: de tekenwedstrijd kon beginnen! En Michael? Die lag op de bank, als ‘model’. Degene die hem zo goed mogelijk na kon tekenen, verdiende een grote prijs – een chocoladereep.

Lees ook: Slaaptekort? Zo haal je alles uit je dutje

Geniaal idee

Toen zijn vrouw Monica thuiskwam met de boodschappen trof ze haar kinderen geconcentreerd en muisstil aan. Met volle aandacht bestudeerden ze hun vader, die zo ‘lief’ was om model te staan. Monica kon het niet laten om het bijzondere tafereel vast te leggen. Ze deelde de foto en haar mans geniale idee op Facebook, binnen no-time ging het viral.

Tijd voor jezelf creëren

Michael en Monica, die al vanaf hun tienertijd bij elkaar zijn, hadden nooit verwacht dat het kiekje zich zo razendsnel zou verspreiden. ‘Als ouder, vooral met vier kinderen, moet je soms creatief zijn om tijd voor jezelf te creëren,’ zegt Michael tegen de website Boredpanda. ‘Ik ben gewoon een vader die van zijn jonge kinderen wil genieten voordat ze te oud zijn om een tekenwedstrijd met hun vader te doen. En als ik ondertussen een dutje doe en mijn vrouw uit de brand help, waarom niet?’

Lees ook: 9x Slaaptips voor ouders

Bron: boredpanda.com – Beeld: Facebook