Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vaderdagkaarten voor single moeders

Als je als alleenstaande moeder de moeder- én vaderrol in één vervult, verdien je ook een kaartje op Vaderdag, moet kaartenfabrikant Paperchase gedacht hebben. Het bedrijf heeft speciaal voor Vaderdag een lijn uitgebracht die ‘Happy Fathersday mum’ heet.

Advertentie

Speciaal voor single moeders komt kaartenfabrikant Paperchase dit jaar met heel bijzondere Vaderdagskaarten. Met de ‘Hapy Fathersday mum’-kaarten hoeft volgens de fabrikant niemand zich meer buitengesloten te voelen.

 

Idee

Het idee kwam van de Londense kaartenontwerper Stevie Rowing-Parker. Hij verloor op vijfjarige leeftijd zijn vader en werd samen met zijn broer door alleen zijn moeder opgevoed. Met zo een kaart kunnen kinderen die zonder hun vader opgroeien ook iets aan Vaderdag doen en hun dankbaarheid aan hun moeder tonen .

Advertentie

Zonder vader

Steeds meer kinderen groeien op zonder vader. Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat drie op de tien vijftienjarigen niet (meer) samenwoont met beide ouders. Na de scheiding gaat zeventig procent van de kinderen bij hun moeder wonen. Een kwart van de paren kiest maar voor co-ouderschap, waarbij kinderen ongeveer evenveel tijd bij de vader als bij de moeder wonen.

Spreuk

De lijn bestaat uit een zevental kleurrijke kaarten met elk een spreuk als ‘Als je beide taken vervult, moet je beide kaarten krijgen’ en ‘Wie zegt dat de beste vader ter wereld niet mam kan zijn?’.


Positieve reacties

‘Omdat niemand zich buitengesloten hoort te voelen op een dag als Vaderdag, hebben we dit jaar besloten om een kaart aan te bieden waarmee alleenstaande moeders nog eens extra door hun kinderen in het zonnetje gezet kunnen worden,’ zegt een woordvoerder van Paperchase. De reacties die het bedrijf op de kaarten heeft ontvangen zijn vooral heel positief.

Bron: Independent – Beeld: Paperchase.

Ouders van Nu product – Van Peuter tot Kleuter

Met informatie én tips over het gedrag van je peuter

€27,50
Bestel nu