Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vaders die de afwas doen, zijn gelukkiger én hebben vaker seks

Je hebt de hele dag gewerkt, de kinderen liggen eindelijk op bed. Maar dan werp je een blik op de keuken en zie je dat er nog een berg afwas staat te wachten. Argh! Heb jij een man in huis die de vuile borden vaak onder handen neemt? Lucky you, maar ook zéker lucky him!

De één kookt, de ander doet de afwas. In de meeste huishoudens zijn de taken zo verdeeld. Vroeger was dat minder vanzelfsprekend: de vrouw was voornamelijk verantwoordelijk voor het huishouden. Tegenwoordig zijn de taken beter verdeeld énn dat blijkt een zeer positief effect op ons seksleven te hebben.

Advertentie

Lees ook: Kinderwens? Stuur je man op tijd naar bed!

Meer vaat, meer seks

Gezinnen waarbij de vader ook regelmatig de vuile vaat wegwerkt, hebben meer seks dan die waar de moeder meestal de afwas doet. Dat wijst een onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Marriage and Family, uit. De onderzoekers analyseerden de gegevens van stellen van midden jaren 80 tot 2006. Ze ontdekten dat in de huishoudens waar de vrouw altijd afwast, het seksleven van de koppels geleidelijk minder actief en minder bevredigend wordt.

Taken verdelen is sexy

Koppels die de taken eerlijk verdelen, hebben volgens het onderzoek 50% meer seks. Onderzoekers zijn er nog niet helemaal achter waardoor dit komt. Dat gelijkheid in een relatie tegenwoordig erg belangrijk wordt gevonden, speelt ongetwijfeld mee. ‘Hoewel we nog niet kunnen bewijzen waarom, kunnen we zeggen dat als het gaat om klusjes, het eerlijk verdelen sexy is,’ aldus Amanda Miller, professor sociologie aan de Universiteit van Indianapolis en co-auteur van de studie.

Tip: 9 tips om je huishouden beter te organiseren

Bron: trendnieuws.nl – Beeld: Shutterstock