Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vaders, van deze 'push-presents' worden kersverse moeders écht niet blij

Als een vrouw een kind op de wereld heeft gezet, mag daar best een leuke beloning tegenover staan. Dat kan iets zijn in de categorie 'baargoud', zoals een mooie ring of ketting, die ene tas waar ze al tijden op loert of desnoods een zelfgemaakt kunstwerk. Wat het ook wordt, deze cadeaus kun je maar beter niet geven.

Advertentie
 1. Een kolfapparaat

  Als je partner borstvoeding geeft, is een borstkolf inderdaad heel handig. Praktisch, zogezegd. Maar heel gezellig is dit cadeau niet. Het zou leuk zijn als je haar wat geeft wat níet bedoeld is om haar rol als moeder goed te kunnen vervullen, maar waardoor ze zich gewoon weer even vrouw voelt.

  Lees ook: Kolven: wanneer, hoe vaak en hoe lang?

 2. Sportgerelateerde cadeaus

  Zelfs als je partner een echte fit girl is, is sporten momenteel waarschijnlijk het laatste waar ze aan denkt. Ze is vooral bezig met haar baby en haar herstel. En dat ontzwangeren duurt trouwens best een tijd: check dit maar eens. Geef je haar sportkleding of een fitnessabonnement dan kan ze de indruk krijgen dat je wilt dat ze haar oude leven snel weer oppakt. Of dat ze die zwangerschapskilo’s eraf moet gaan sporten, terwijl ze daar nog helemaal niet aan toe is. Kortom, dit soort cadeaus zijn nu een absolute no-go. Net als het woord ‘sporten’ trouwens.

 3. Een zonvakantie

  Op vakantie gaan klinkt altijd als een goed idee, maar grote kans dat je partner er nu nog niet moet denken. Met de baby op reis, rondlopen in bikini, een vreemde omgeving: het idee alleen al… Maar een een weekendje weg aan het eind van haar verlof kan ze waarschijnlijk wel waarderen. Ziet ze een heel weekend zonder baby nog niet zitten? Dan is een dagje sauna of een wellnessbehandeling een mooi alternatief. Even helemaal bijkomen, tijd voor jezelf of elkaar nemen en opladen voor de volgende periode!

 4. Kleding

  Er zijn maar weinig vrouwen die direct na de bevalling hun pre-zwangerschapsfiguur weer terug hebben. Het duurt nou eenmaal een tijd voor die zwangerschapskilo’s eraf zijn en dan is het nog maar de vraag of je ooit weer in je oude kleding past. Je lijf is nou eenmaal niet meer hetzelfde als daarvoor. Helemaal niet erg, maar het is niet per se nodig om je net bevallen partner hiermee te confronteren door haar kleding te geven. Kies liever iets waar ze écht blij van wordt. Wij tippen: 6x mooie dingen om te geven (of krijgen!) na de bevalling.

  Advertentie

  Lees ook: 9 maanden ongemak: wáár blijft mijn cadeau?

 5. Iets voor de baby

  Hoe lief ook, een cadeautje voor de baby is een cadeautje voor de baby. En je partner geef je een cadeau waar zíj blij van wordt. Simple as that.

 6. Gadgets

  Word jij heel erg blij een slimme tv, de nieuwste iPad of iPhone of andere coole gadgets: zet ze dan vooral op jouw verlanglijstje. Mits je partner er specifiek om heeft gevraagd natuurlijk.

 7. Ballonnen

  Ja, ballonnen zijn hartstikke feestelijk en een leuke manier om iemand te feliciteren of het huis een feestelijk tintje te geven. Maar als cadeautje voor je pasbevallen partner? Mwah. Ballonnen zijn eerder iets wat vriendinnen, collega’s of grootouders meenemen als ze op kraambezoek komen. Hoewel ook daar leukere dingen voor te verzinnen zijn. Tip: check deze 10 originele en leuke kraamcadeaus even.

 8. Geld of een giftcard

  Je partner een lieve kaart geven met een mooie, persoonlijke tekst is prima, maar een kaart met contant geld erin? Laten we het zo zeggen: de romantiek en originaliteit spat er niet direct vanaf. Het doet toch een beetje denken aan toen oma op je verjaardag kwam of geld dat je kreeg voor je rapport. Ook al is je partner kieskeurig en voelt dit als een veilige optie: Doe. Het. Niet.

  Advertentie

Wat je dan wél moet geven? Dit zijn een aantal mooie, persoonlijke cadeaus om als baargoud te geven.

Bron: BabyGaga – beeld: Shutterstock