door

Vakantie: 6x handige tips voor het kiezen van een accommodatie

Krijg jij door de eerste zonnestralen ook zulke vakantiekriebels? Of je nu een vakantie boekt naar een exotisch oord of lekker dichtbij huis blijft: een accommodatie kan je vakantie maken of breken. Zo vind je een leuk vakantieverblijf voor het hele gezin.

 1. Travel (zo) light (mogelijk)

  De omvang van je inpaklijst neemt met de komst van je kind vaak gigantisch toe. Hoe meer er al aanwezig is op de plek van je bestemming, hoe fijner. Check of er op de accommodatie een kinderbedje en een kinderstoel aanwezig is. Ook handig om tijdens je vakantie een was te kunnen doen, zo hoef je minder kleding mee te nemen. Dus check van tevoren op de site van de accommodatie of er een wasmachine staat. En met een baby is een waterkoker ook geen overbodige luxe.

 2. Eigen terras of balkon

  Voorkom dat je elke middag een paar uur op een saaie hotelkamer moet doorbrengen, omdat je kind zijn middagslaapje doet. Door te kiezen voor een kamer met een balkon, of een huisje met eigen terras is dit probleem getackeld. Een zwembad op babyfoon-afstand is natuurlijk ook ideaal.

 3. In de buurt

  Wil je er zo nu en dan op uit trekken? Kies voor een accommodatie in de buurt van een dorp of omgeving waar veel activiteiten te doen zijn, zoals het strand of bos. Het liefst op loopafstand, want uren in de auto is vaak niet bevorderlijk voor de sfeer.

 4. Safety first

  Een ommuurde tuin, een grasveld voor je bungalow of een hek rond het zwembad. Deze maatregelen maken je vakantie een stuk zorgelozer.

 5. Wat eten we vandaag?

  Een restaurant op de locatie is natuurlijk ideaal, maar misschien niet voor elke dag. Ook dan is het fijn om dichtbij een dorp of stad te zitten. Is je kind een moeilijke eter? Met een eigen keuken op de locatie maak je zelf het favoriete gerecht van je kind klaar.

 6. Oppas-centrale

  Draagt een avondje uiteten zonder kinderen voor jullie bij aan het ultieme vakantiegevoel? Kies dan voor een accommodatie met een oppasservice. Vaak kun je niet alleen ’s avonds gebruik maken van deze dienst, maar ook overdag. Zo wordt een potje tennis of een wellnessbezoek wel heel ontspannend.