Bombayrol
door

Vega(n) Aziatische gerechten: bombayrol

Zin om een nieuw recept te maken, in Aziatische stijl? Ga voor deze heerlijke bombayrol! Erg smakelijk en ook nog eens vega.

Voor 8 stuks

Advertentie

Dit heb je nodig:

  • 60 g verse koriander, grofgesneden
  • 20 g verse munt, blaadjes grofgesneden
  • 2 el citroensap
  • 2 groene chilipepers, grofgehakt
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl zout
  • 2 el raapzaadolie
  • Bloem, om te bestuiven
  • 500 g bladerdeeg in een blok (geen uitgerolde deeglap)
  • 100 g zeer rijpe cheddar, geraspt
  • Kleine rode ui, in flinterdunne ringen
  • 1 ei, losgeklopt met een snuf zout

Zo maak je het:
Verhit de oven tot 220 °C en bekleed een bakplaat van 22 x 30 cm met bakpapier. Mix de koriander, munt, citroensap, chilipepers, komijn, zout en olie in een blender met de pulse-knop tot een gladde, dikke en smeerbare chutney. Proef, hij moet pittig, kruidig, zout én zuur zijn. Breng hem als dat niet zo is extra op smaak.

Bestrooi het werkvlak licht met bloem en rol het deeg uit tot een vierkant van 32 x 32 cm. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de korianderchutney. Blijf aan de bovenkant tot 2 cm afstand van de deegrand (de kant het verst van je af). Breng een gelijkmatige laag geraspte cheddar aan en strooi de uien eroverheen, bestrijk de leeg gelaten rand met losgeklopt ei. Rol het deeg van je af heel strak op tot een dikke, gevulde rol. Snijd hem in 4 cm brede plakken en leg elk stuk met steeds 5 cm onderlinge afstand op de snijkant op de bakplaat. Bestrijk ze rondom met losgeklopt ei, zet de bakplaat in de oven en bak de rolletjes 30 minuten tot de bovenkant goudbruin en gekaramelliseerd is. Laat ze eerst afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt en eet.