Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dorayaki-pannenkoeken
door

Vega(n) Aziatische gerechten: dorayaki-pannenkoeken

Dorayaki-pannenkoeken: klinkt waarschijnlijk niet heel bekend, toch? Het zijn twee ronde pannenkoeken, waar een zoete rode bonenpasta tussen zit. Een heerlijk, Japans recept!

Voor 6 sandwiches (12 pannenkoeken)

Advertentie

Dit heb je nodig:

  • 250 g blauwe bessen
  • 1 tl citroensap
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vloeibare honing
  • 100 ml volle melk
  • Raapzaadolie

Zo maak je het:
Doe de bessen in een kleine pan en prak ze met een pureestamper. Voeg 1 el water, het citroensap en de suiker toe en zet de pan op laag vuur. Laat alles onder regelmatig roeren 10 minuten zachtjes koken, tot de bessen heel kleverig zijn en alle vloeistof is verdampt. Als je met een houten lepel een streep trekt over de bodem van de pan, mag er geen vloeistof van de ene naar de andere kant stromen. Giet het mengsel in een vuurvaste schaal en laat 10 minuten afkoelen.

Roer de bessenpuree door de mascarpone en zet in de koelkast. Meng voor de pannenkoeken alle droge ingredienten in een mengkom. Klop in een kan de eieren, honing en melk door elkaar en giet het mengsel in de mengkom. Roer tot een glad beslag. Vet een koekenpan met antiaanbaklaag in met een beetje olie en zet op middelhoog vuur. Schep als de pan heet is 2 eetlepels beslag over de bodem. Bak 2 minuten, tot er op de bovenkant veel belletjes zijn ontstaan en de rand droog is. Keer de pannenkoek en bak de andere kant nog 30 seconden. Laat op een bord glijden en bak op deze manier nog 11 pannenkoeken. Strijk wat bessencreme over een pannenkoek en leg er een tweede op. Druk licht aan. Strijk eventueel de creme rondom met de bolle kant van een lepel of met een mes glad. Druk de randen aan en dien op.