Recept vegan Mexicaanse tacosoep
door

Vegan recept: Mexicaanse tacosoep

Je kind veganistisch laten eten? Klinkt moeilijker dan het is! Journalist en foodfotograaf Milou van der Will laat op haar blog TheGreenChopstick.com zien hoe easy én lekker het is. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke Mexicaanse tacosoep.

Deze tacosoep maak je in slechts 15 minuten. Eet smakelijk!

Advertentie

Dit heb je nodig (voor 4 personen): 
• 300 g rijst
• 1 blik kidneybonen (400 g)
• 1 blik zwarte bonen (400 g)
• 1 el olie
• 1 ui, fijngesneden
• 2 knoflooktenen, fijngesneden
• Zout en peper
• 1 blik tomatenblokjes (400 g)
• 1 tl (gerookt) paprikapoeder
• 0,5 tl komijnpoeder
• 500 ml groentebouillon
• 2 rijpe avocado’s
• 1 limoen
• 3 el plantaardige roomkaas (bijvoorbeeld van het merk Violife)
• 2 el plantaardige yoghurt
• 1 zak tacochips/tortillachips
• Optioneel: 1 el jalapeño-pepertjes uit pot, fijngesneden

Pak alvast:
• Een pan om de rijst in te koken
• Een pan voor de soep
• Een vergiet

Zo maak je het:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Spoel de bonen en laat uitlekken.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit daarin de ui met de knoflook en een snufje zout.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en daarna ook het paprikapoeder, komijnpoeder en een snuf peper en zout.
  5. Doe de bouillon in de pan en laat het geheel met gesloten deksel 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Maak ondertussen een snelle ‘guacamole’ door het vruchtvlees van de avocado’s fijn te prakken met een kneepje limoensap, een flinke draai peper en een goeie snuf zout. Zet apart.
  7. Maak de vegan ‘crème fraîche’. Meng in een kom of hak-molentje de plantaardige roomkaas en yoghurt met een kneepje limoensap en wat zout. Breng eventueel op smaak met een scheutje olijfolie. Zet apart.
  8. Voeg de bonen toe aan de soep.
  9. Giet de rijst af.
  10. Pak vier diepe borden of kommen en schep er ongeveer 2 el rijst per persoon in. Giet de bonensoep erover. Garneer met een eetlepel guacamole, een eetlepel ‘crème fraiche’, een handje chips en voor de volwassenen eventueel wat jalapeño-pepertjes.