Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Pasta spinaziepesto The Green Chopstick
door

Vegan recept: pasta spinaziepesto met knoflookcroutons

Plantaardig eten: da’s toch haast niet te doen? Journalist en foodfotograaf Milou van der Will laat op haar blog TheGreenChopstick.com zien hoe easy én lekker het is.

Deze heerlijke pasta met spinaziepesto en knoflookcroutons is al klaar in 15 minuten!

Advertentie

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
• 400 g spaghetti
• 40 g ongebrande cashewnoten
• 75 g pijnboompitten
• 200 g spinazie
• 4 handjes basilicumblaadjes
• 3 knoflooktenen
• 1 ciabattabrood
• 125 ml olijfolie + wat extra
• Zout en peper
• 5 el edelgistvlokken
• 1 handvol kleine tomaatjes, gehalveerd
• 1 rode ui, fijn-gesneden
• 1 tl gedroogde chilivlokken

Pak alvast:
• Een pan om de pasta in te koken
• Een keukenmachine of een grote hakmolen
• Een steelpan
• Een zeef
• Kleine koekenpan

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg de cashewnoten toe en kook 10 minuten.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  5. Maak een begin met de pesto. Doe de spinazie, basilicum en 2 knoflooktenen in de keukenmachine en vermaal grof.
  6. Snij het brood in plakken. Pers de overgebleven knoflookteen en meng met wat olijfolie. Besmeer of besprenkel het brood met de knoflookolie en strooi er wat zout over. Bak de croutons vijf tot tien minuten in de oven tot ze knapperig, maar nog niet keihard zijn.
  7. Giet de cashewnoten af met behulp van een zeef, laat goed uitlekken. Voeg samen met de pijnboompitten, edelgistvlokken, olijfolie en zout naar smaak bij het spinaziemengsel in de keukenmachine. Pureer tot een grove pesto. Proef, en voeg eventueel meer peper en zout toe.
  8. Giet de pasta af en laat in de pan. Hou wat pesto apart voor op tafel, maar doe de rest bij de pasta. Meng goed.
  9. Verdeel de pasta over de borden, garneer met tomaatjes, rode ui, versgemalen peper, basilicum en (voor de volwassenen) wat gedroogde chilivlokken.