fiets hema

Veilig op de fiets met de 'Be seen'-collectie van Hema

Je kind 's avonds laat op de fiets? Doodeng, vinden veel ouders. Binnenkort zit je met een minder ongerust gevoel thuis. Hema komt namelijk met de 'Be seen'-collectie, speciaal voor kinderen die vaak in het donker fietsen.

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland brengt Hema de ‘Be seen’-collectie uit. Deze wintercollectie bestaat niet alleen uit dikke winterjassen, maar ook uit mutsen, rugzakken, paraplu’s en laarzen. Allemaal voorzien van reflecterende onderdelen die je kind zichtbaarder maken in het verkeer – ook ’s nachts!

Advertentie

Onderzoek

‘Verkeersveiligheid op z’n leukst’, zo beschrijven de twee partijen deze oplossing. Want een oplossing, dát is het. Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland is namelijk gebleken dat de helft van de ouders behoefte heeft aan reflecterende kleding voor kinderen. Verlichting van de fiets alleen vinden ze niet genoeg. Tussen negen en elf jaar oud zijn kinderen gemiddeld, als ze voor het eerst zelfstandig aan het verkeer deelnemen. Voor de meeste ouders is dat een spannend moment, zeker wanneer het kind in het donker de fiets op gaat.

Het oog wil ook wat op de fiets

Maar liefst 39% van de ouders zou zijn kind eerder in het donker laten fietsen als hij reflecterende kleding draagt. Behalve dat de ‘Be seen’-collectie zorgt voor veiligheid, zien de accessoires er erg leuk uit. Met deze hartjesparaplu of dit rugzakje met kattenoortjes zit je kind goed verzorgd op zijn ijzeren ros.

Kennismaken met het verkeer

Wanneer je kind voor het eerst aan het verkeer deelneemt, kan hij dat erg spannend vinden. Ook voor een ouder kan dit een spannend moment zijn. Hoe geef jij het goede voorbeeld? En hoe draag je bij aan de verkeersopvoeding van je kind? Wij geven je tips.

Bron: Hema – Auteur: Tara Stokdijk