Jumbo legt verkoop melkpoeder aan banden

Jumbo legt verkoop melkpoeder aan banden

Een aantal vestigingen van Jumbo in Nederland, onder andere in Diemen en Waddinxveen, verkoopt alleen nog bussen Nutrilon babymelkpoeder aan klanten die voor minimaal € 10 tot € 25 aan andere boodschappen doen.

Met deze maatregel hopen de vestigingen de handel in melkpoeder tegen te gaan.

Tekort babymelkpoeder

Supermarkten en drogisten in Nederland kampen regelmatig met een tekort aan babymelkpoeder in de schappen. Vooral Chinezen kopen enorme partijen op. De jacht op buitenlands babymelkpoeder door Aziaten is begonnen in 2008. Melkpoeder in China bleek de giftige stof melamine te bevatten, waardoor 6 baby’s stierven. Sindsdien vertrouwen de Chinezen de merken van eigen bodem niet meer.

Maximaal één bus per klant

Meerdere Nederlandse ketens hanteren voorwaarden bij de verkoop van het product, om te voorkomen dat handelaren de schappen kunnen plunderen. Albert Heijn verkoopt bijvoorbeeld in zijn winkels maximaal één bus per klant.

Geen verbetering op korte termijn

Ook Nutricia, de fabrikant van Nutrilon, erkent het probleem. Op de website schrijft het bedrijf op korte termijn geen verbetering in de verkrijgbaarheid te verwachten. Klanten die misgrijpen, wordt aangeraden om Nutrilon online te bestellen.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Trouw – Foto: Richard Brocken/Hollandse Hoogte