Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

verjaardagstaarten
door

Lekker en bijzonder: verjaardagstaarten die je makkelijk namaakt

Een verjaardagstaart van pannenkoeken, lolly’s die óók een koekje zijn en een met snoep versierde creatie. Met deze feesthits kun je alle zoete wensen afvinken.

1. Pannenkoekentaart

pannenkoekentaart

Dit heb je nodig:

Advertentie
  • 100 g boter
  • 400 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 250 g aardbeien
  • 250 g gemengd rood fruit
  • 1 bosje basilicum
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 el honing

Zo maak je het:

Smelt de boter. Maak een beslag van de bloem, het bakpoeder, de melk, de eieren, een snufje zout en de gesmolten boter. Verhit olie in een pan, schep er een laagje beslag in en bak dit tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak hem gaar. Herhaal dit tot het beslag op is. Snij het fruit in gelijke stukken. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snij ze in reepjes. Meng de Griekse yoghurt met de honing, driekwart van het fruit en het basilicum. Bestrijk op één na alle pannenkoeken met de yoghurt en stapel ze op elkaar. Leg de niet-besmeerde pannenkoek bovenop. Verdeel het resterende rode fruit over de bovenste pannenkoek.

2. Kokosbollies

kokosbollies

Dit heb je nodig:

  • 250 g suiker
  • 250 g kokosrasp
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 el poedersuiker per kleur glazuur
  • rodebietenpoeder
  • tarwegraspoeder
  • kurkumapoeder (geelwortel)
  • cacaopoeder
  • 1 scheutje water
  • ijsknijper
  • lollystokjes
  • papieren spuitzakjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng de suiker, kokosrasp, eieren en eidooier goed. Schep er met behulp van een ijsknijper halve bollen uit en steek in elk daarvan een lollystokje onderin. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de lolly’s afkoelen. Meng voor elke kleur glazuur apart de poedersuiker met een van de vier natuurlijke kleurstoffen en het water tot een spuitbaar glazuur en doe het in een spuitzakje. Spuit gezichtjes op de platte en/of bolle kant van de kokosbollie en laat het glazuur nog even goed uitharden.

3.Versier-het-zelf-verjaardagstaart

versiertaart

Dit heb je nodig:

  • 4 eieren
  • boter om in te vetten
  • 120 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 80 g bloem
  • 20 g maïzena
  • 1 mespuntje zout
  • 1 l slagroom
  • 120 g suiker
  • 6 el aardbeienjam
  • 200 g chocoladehagelslag
  • 1 zakje tumtum
  • 1 zakje marshmallows
  • springvorm (16 cm)
  • bakpapier
  • elektrische mixer of garde
  • taartrooster
  • spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • taartdecoraties
  • gekleurde taartkaarsjes

Zo maak je het:

Laat de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 ˚C. Vet de springvorm in en leg er bakpapier in. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker au bain-marie tot een luchtig mengsel. Zeef en meng de bloem, de maïzena en het zout en spatel dit voorzichtig in delen door het ei-suikermengsel. Vul de springvorm voor driekwart met het beslag. Bak het deeg in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Haal de springvorm los en laat de biscuitbodem afkoelen op een taartrooster. Garnering Snij de biscuitbodem horizontaal door. Klop de slagroom stijf met de suiker. Bestrijk de onderste plak biscuit met een laagje aardbeienjam en een flinke laag slagroom en leg de bovenste plak erop. Bestrijk de zijkant van de taart met slagroom. Strooi hagelslag op een stukje bakpapier en rol de taart met de zijkant door de hagelslag. Doe de resterende slagroom in de spuitzak en spuit toeven op de bovenkant van de taart. Versier de taart met de snoepjes en decoraties en steek de verjaardagskaarsjes erin.

Lees ook: Trap niet in deze 10 valkuilen rondom verjaardagsfeestjes

 

Bron: 24kitchen.