Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vertederend: meisje (4) sluit vriendschap met weduwnaar in supermarkt

De 4-jarige Norah Wood heeft met een simpel gesprek in de supermarkt het leven van de 82-jarige weduwnaar Dan Peterson voorgoed veranderd.

Norah ging op haar verjaardag met haar moeder naar de supermarkt om cupcakes te kopen. Terwijl ze in het karretje zat, zag ze een oude man langslopen. ‘Toen Norah de man zag begon haar gezicht te stralen,’ schrijft moeder Tara op Facebook. ‘Hallo oude persoon. Het is vandaag mijn verjaardag!’ zei ze stralend.

Advertentie

‘Mister Dan’

Haar moeder wist waar ze het zoeken moest van schaamte, omdat haar dochtertje de man oud noemde. Het gezicht van de man die in z’n eentje boodschappen deed, klaarde echter meteen op. ‘Hoe oud ben je geworden?’, vroeg hij hartelijk. Het kleine meisje wilde op de foto met de bejaarde man, die ze na hun gesprek ‘Mister Dan’ noemde. Ze gaven elkaar nog een knuffel voor ze weer ieder hun eigen gang gingen. Maar daar bleef het niet bij.

Depressief

Tara deelde de foto van haar dochtertje en Mister Dan op Facebook. Iemand uit haar kennissenkring herkende de man als Dan Peterson en schreef: ‘Dat is de eerste keer dat ik hem zie lachen sinds zijn vrouw is gestorven.’ Peterson verloor zijn echtgenote in maart en raakte daarna in een depressie. Zes maanden later ontmoette hij Norah in de winkel en vond hij zijn glimlach terug. ‘Die dag liep ik rond vol zelfmedelijden’, vertelde hij aan CNN. ‘Maar zij veranderde dat.’

Bijzondere vriendschap

Tara besloot om via haar kennis contact op te nemen met Dan. De man nodigde de moeder en haar dochtertje bij hem thuis uit. ‘Het was bijzonder gezellig’, aldus Wood. Sindsdien is er een bijzondere vriendschap ontstaan. Norah en Tara hebben meegeholpen om Dans 82e verjaardagsfeest te organiseren, en hij gaat zelfs Thanksgiving bij de familie vieren. ‘Norah heeft mij een diepere vorm van liefde laten zien,’ aldus Peterson. ‘Een vorm van liefde waarvan ik niet wist dat ze bestond.’

Levensles

Voor hun ontmoeting had Dan last van angstaanvallen die hem ’s nachts wakker hielden. Sinds hij Norah kent slaapt hij echter als een roos. ‘Doe moeite om mensen op te merken, want de impact die je op hun leven kan hebben is misschien gigantisch,’ aldus Tara over de levensles die Norah haar heeft geleerd.

BEKIJK OOK: Dochter vertelt aan haar dove ouders dat ze zwanger is

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: CNN/Facebook. Foto: Facebook