Vissoep
door

Vis voor kinderen: 2 heerlijke recepten

Zonder te veel poespas, maar mét al het goede uit de zee. Deze recepten zijn perfect voor de beginnende viseter.

Vissoep

40 minuten, voor 4 personen

Advertentie

Dit heb je nodig:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 kleine teen knoflook (fijngehakt)
  • 1 stengel bleekselderij (in ringen)
  • 1 takje verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 50 g zeekraal (in stukjes van 2 cm)
  • 1 liter visbouillon
  • ½ tl kerrie
  • 2 tomaten (ontveld, pitjes verwijderd, in kleine stukjes)
  • 300 g scholfilet (in stukjes)
  • 3 bosuitjes (in ringen)
  • 4 takjes platte peterselie (alleen de blaadjes, fijngehakt)
  • 8 gare steurgarnalen (schoongemaakt)
  • 300 g zalmfilet (in stukjes)
  • 12 gare mosselen
  • ½ citroen (in partjes)

Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, tijm en zeekraal 5 minuten. Schenk de visbouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de kerrie, tomaat en scholfilet toe, laat 5 minuten meekoken tot het visvlees stevig en wit is. Voeg de bosuitjes, peterselie, steurgarnalen, zalm en mosselen toe en warm ze twee minuten mee. Serveer de soep direct met partjes citroen erbij.

Crunchy vissticks met limoensaus

35 minuten, voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 400 g kabeljauw
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 75 g cornflakes zonder suiker
  • 1 el sesamzaad
  • 1 dl arachideolie
  • 1 biologische citroen (in partjes)

Voor de saus:

  • 125 g zure room
  • 2 kleine tenen knoflook (geperst)
  • 2 takjes peterselie (alleen de blaadjes fijngesneden)
  • Sap van ½ limoen
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Ook nodig:

  • Frituurpan of wok

Zo maak je het:
Snijd de kabeljauw in repen. Strooi de bloem op een diep bord. Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Doe de cornflakes in een andere ondiepe schaal en verkruimel ze met je handen; roer de sesamzaadjes erdoor. Doe de olie in een frituurpan of wok en verhit hem tot 150 °C. Wentel de repen kabeljauw eerst door de bloem, dan door het eimengsel en tot slot door de cornflakes. Bak de visstick in porties in 3 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm totdat je ze opdient. Meng in een kommetje de zure room met de knoflook, peterselie en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de vis en partjes citroen.