Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Vondeling lag 6 dagen in afvoerbuis

De baby die gister in een waterafvoerbuis in Sydney werd gevonden, heeft daar 6 dagen gelegen. Wonderbaarlijk genoeg heeft de baby het zonder water en voedsel overleefd. De baby ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

De 30-jarige moeder wordt verdacht van poging tot moord en moet voor de rechter verschijnen. Fietsers ontdekten de baby toen ze op hun tocht naast snelweg M7 bij Quakers Hill gehuil uit de buis hoorden komen.

Advertentie

Val van 2,5 meter

Volgens de politie is de vondeling zeven dagen oud en werd het kind 24 uur na de geboorte in de waterafvoerbuis gedumpt. De baby is waarschijnlijk door een nauwe opening van de buis geduwd en daarna bijna 2,5 meter naar beneden gevallen.

Ondervoed en uitgedroogd

Volgens de politie was het kind ondervoed en uitgedroogd. Als de baby nog langer in de buis had gelegen, had hij het vermoedelijk niet overleefd, aldus inspecteur Lagats. De politie doet nog onderzoek en vraagt de bevolking geen oordeel te vellen over de moeder voordat duidelijk is wat er precies gebeurd is.

vondeling afvoerbuis

Een Japanse nieuwszender maakte een animatievideo van de vondst:

Auteur: Erandi Godinez – Bron: ANP – Foto: Twitter/ 123rf