Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Voorleesrecord voor Woezel en Pip

Woezel en Pip zetten vandaag een heus voorleesrecord neer. Maar liefst 55.000 peuters en kleuters worden 15 minuten voorgelezen uit de speciale editie van Woezel & Pip Avonturen in de Tovertuin.

Advertentie

Doel is om aandacht te vragen voor de taalontwikkeling van kinderen en het voorkomen van laaggeletterdheid. BN’ers als Dinand Woesthoff , Lieke van Lexmond en Giel Beelen geven het goede voorbeeld en gaan voorlezen op een kinderopvang of basisschool.

Moeite met voorlezen

In Nederland is 1 op de 9 volwassenen laaggeletterd. Zij hebben moeite met het invullen van formulieren, het begrijpen van brieven van de gemeente of het voorlezen aan hun (klein)kinderen. Je kunt laaggeletterdheid voorkomen door al op jonge leeftijd aandacht te besteden aan de taalontwikkeling van je kind. Een stimulerende leesomgeving speelt hierbij een belangrijke rol. Een dagelijks voorleesritueel, zowel thuis als op de kinderopvang en op school, vergroot de woordenschat en het plezier in lezen bij je kind.

Week van de Alfabetisering

Van 8 t/m 14 september is het de tiende Week van de Alfabetisering, een campagneweek die jaarlijks plaatsvindt rond Wereldalfabetiseringsdag. Stichting Lezen & Schrijven stimuleert anderen om onder de noemer ‘Tijd voor Taal’ evenementen te organiseren die het belang van kunnen lezen en schrijven benadrukken. Woezel en Pip doen dit vandaag op geheel eigen speelse wijze.

Lees ook:

Lekker voorlezen; tips & trucs

Advertentie

Voorlezen: zo hou je het leerzaam én gezellig

Voorlezen aan je peuter