Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Voorlezen blijft razend populair

Tijdens de Kinderboekenweek staat (voor)lezen centraal, en dat is natuurlijk niet voor niks.

Advertentie

Voorlezen

Voorlezen is goed voor de ontwikkeling van je kind. Het maakt kinderen slimmer en ook onrustige (huil)baby’s hebben hier veel baat bij. Voorlezen stimuleert het inlevingsvermogen, zorgt voor een grotere woordenschat en maakt dat ze beter gaan slapen. Daarbij versterkt het ook jullie band. Het is een moment van rust waarbij je echt eventjes aandacht hebt voor elkaar.

Gemiddeld 13 minuten

Uit recent onderzoek van GFK blijkt dat kinderen gemiddeld 13 minuten per keer worden voorgelezen. Ook zijn grappige boekjes favoriet, gevolgd door verhalen over dieren en sprookjes van vroeger en moderne verhalen van nu.

Opvallend is ook dat moeder het meeste voorlezen, namelijk (bijna) elke dag. Vaders lezen eerder een paar keer per week voor. Het is dan ook geen verrassing dat de moeders het voorlezen nét iets leuker vinden dan de vaders.

Nog altijd populair

Het voorlezen blijft dus onverminderd populair. Ouders hopen hiermee de interesse voor lezen bij hun kind te stimuleren en vinden het een belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling. Van de kinderen zelf vraagt 85 procent om voorgelezen te worden. De kleintjes waarderen het voorlezen dan ook met een 8,8!

Advertentie

Disney voorleesverhalen

Om dit te vieren, en natuurlijk in het kader van Kinderboekenweek, wordt de Disney Voorlees Collectie uitgebracht. Bestaande uit 10 wereldberoemde verhalen, verzameld in één box. Drie bekende Nederlanders gaan zaterdag 15 oktober met de boeken op pad, om op bijzondere locaties voor te lezen aan kinderen.

Komt dat zien!

Zo is Tim Douwsma te vinden in Dierenpark Amersfoort waar hij Jungle Book voorleest, zie je Nicolette van Dam in SeaLife Scheveningen met haar boek Finding Dory en leest Kim-Lian van der Meij het verhaal van Sneeuwittje voor op Paleis Soestdijk. Toegangskaarten zijn te koop aan de kassa op de dag zelf.

disney-voorlees-collectie

 

BEKIJK OOK: Baby ontroostbaar na uitlezen boek

Advertentie

MEER LEZEN?