Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Vroeg naar bed: goed voor kind én moeder
door

Vroeg naar bed: goed voor kind én moeder

Dat kinderen genoeg slaap nodig hebben, is algemeen bekend. Maar nu blijkt vooral het tijdstip waarop een kind naar bed gaat belangrijk voor zijn gezondheid én die van zijn moeder.

Advertentie

Volgens onderzoekers van het Australische Children’s Research Institute is het tijdstip waarop kinderen naar bed gaan nog belangrijker dan de duur van hun nachtrust. Kinderen die vroeg naar bed gaan, zouden gezonder zijn dan kinderen die er later in liggen. Ook zouden de moeders van deze kinderen een betere mentale gezondheid hebben.

Australisch onderzoek

Voor het onderzoek werden zo’n 3.600 Australische kinderen van 2004 tot 2015 gevolgd. Ouders van kinderen in de leeftijd van vier tot negen jaar werden meerdere keren ondervraagd over de slaap- en leefgewoontes van hun kind. Kinderen die ‘vroeg’ sliepen (voor 20:30 uur) bleken gezonder te zijn dan kinderen die pas na 20:30 uur in bed lagen.

Nederlandse bedtijd

Overigens gaan de meeste Nederlandse kinderen tussen de vier en zes jaar tussen 18:30 en 19:30 uur naar bed. In Nederland is een speciale ‘kinderbedtijd’ gebruikelijk, een fenomeen dat de meeste culturen helemaal niet kennen.

Bron: International Business Times – Foto: 123rf

Ouders van Nu product – Van Peuter tot Kleuter

Met informatie én tips over het gedrag van je peuter

€27,50
Bestel nu