Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vrouw bevalt in de auto en brengt haar baby in de vliezen naar het ziekenhuis

Veel te vroeg kreeg een Amerikaanse moeder weeën en 45 minuten daarna, op weg naar het ziekenhuis, werd haar baby al geboren.

Bijzonder detail: de vliezen waren na de geboorte nog intact. Als een baby in de vruchtzak wordt geboren, noemen ze dat ook wel ‘met de helm op’. En ondanks de vroeggeboorte kon de moeder gelukkig bij de foto melden dat het goed met hem gaat.

Advertentie

Geen harde buiken dus

De moeder deelde op Facebook een unieke foto waarop ze haar kindje in de vruchtzak vasthoudt op weg naar het ziekenhuis. ‘Ik kreeg ineens weeën, terwijl ik nog maar 29 weken en 4 dagen zwanger was. Ik dacht dat het harde buiken waren, maar toen ik ze na 45 minuten nog steeds had en het steeds heftiger werd, voelde ik dat ik ging bevallen,’ schrijft ze bij de bijzondere foto.

‘Nog helemaal in de vliezen’

‘Ik wist op een gegeven moment dat ik al moest gaan persen, maar ik was zo bang. Ik belde het alarmnummer, maar omdat ik schreeuwde van de pijn konden ze me niet goed horen. Mijn verloofde nam daarom de telefoon over. Ik trok mijn broek uit en voelde het hoofdje al. We waren toen al onderweg naar het ziekenhuis. Ik perste nog een keer en toen was de baby er al. Toen ik naar beneden keek, zag ik dat hij nog helemaal in de vliezen zat.’

Goed teken

‘De hulpverlener vertelde ons dat we terug moesten gaan, maar ik wist dat wij eerder in het ziekenhuis zouden zijn dan zij bij ons. We bleven rijden en ik was zo bang. De baby bewoog eerst niet, maar toen ik over zijn hoofdje aaide, trok hij zijn armen en benen in als een teken dat het goed met hem ging. Zeven minuten lang heb ik zo met mijn kindje in de auto gezeten tot we in het ziekenhuis waren. Hij doet het nu heel goed. Ik weet zeker dat hij een fantastisch mannetje wordt.’

Auteur: Erandi Godinez – Bron en beeld: Facebook