bevalt halfbroertje

Vrouw (30) bevalt van halfbroertje om moeder (47) te helpen

Dolgraag (nog) een kind willen krijgen, maar weten dat dit medisch niet mogelijk is. Het overkomt helaas heel wat vrouwen, zo ook de Amerikaanse Jacky. Inmiddels is haar droom toch uitgekomen en dat is volledig te danken aan haar dochter. Bijzonder!

Toen de 47-jarige Jacky twaalf jaar geleden in verwachting was van haar vijfde kindje, verliep de zwangerschap allesbehalve makkelijk. De vrouw moet daarom na haar bevalling noodgedwongen een hysterectomie ondergaan. Een ingrijpende operatie waarbij haar baarmoeder wordt verwijderd. Naar, maar haar man is inmiddels overleden en ze heeft geen kinderwens meer. Tot ze in 2013 Paul (48) tegen het lijf loopt. De twee worden stapelverliefd op elkaar, en willen dolgraag samen een kindje krijgen. Helaas is dit niet mogelijk. Dat wil zeggen, niet op de traditionele manier. Want inmiddels is hun droom toch uitgekomen.

Advertentie

Afwijzingen

Jacky’s dochter Katherine (30), zelf moeder van twee kinderen, kan het niet langer aanzien hoe moeilijk haar moeder en stiefvader het hebben, en besluit het stel te gaan helpen. Ze biedt aan om als draagmoeder te fungeren. Nadat ze samen met haar moeder een overeenkomst bij een advocatenkantoor heeft getekend, wordt Katherine geïnsemineerd met het sperma van haar stiefvader. ‘De inseminatie was weerzinwekkend, maar ik probeerde er niet aan te denken dat het zaad van de man van mijn moeder was,’ vertelt Katherine in een interview. Ook haar moeder vond het allemaal niet even makkelijk, en zowel moeder als dochter kregen heel wat kritiek van mensen in de omgeving.

Verliefd

Toch zijn ze allebei blij dat ze hebben doorgezet. Het was al snel raak, en afgelopen mei beviel Katherine een zoon die nu door het leven gaat als haar halfbroertje: Caspian. Jacky: ‘Op het moment dat ik hem mocht vasthouden, viel alles op zijn plaats. We zijn tot over onze oren verliefd op hem. Ik moet mezelf echt af en toe in mijn armen knijpen, omdat onze kinderwens in eerste instantie onmogelijk leek. We delen ons verhaal omdat we willen laten zien dat dingen soms tóch kunnen gebeuren, alleen op een andere manier dan je misschien in eerste instantie had verwacht.’

Bron artikel en beeld: SWNS Hoofdbeeld: Shutterstock