Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vrouw bevalt in vliegtuig

Het zal je maar gebeuren: bevallen aan boord van een vliegtuig. Afgelopen dinsdag overkwam het een vrouw aan boord van een vlucht van Southwest Airlines. Kort nadat het vliegtuig was opgestegen, kwam de baby ter wereld.

Advertentie

Het toestel was onderweg naar Phoenix, maar moest een noodlanding maken op Los Angeles International Airport.

Nietsvermoedend

Ongelofelijk maar waar: de passagiers aan boord hadden helemaal niet door dat er een bevalling gaande was. De vrouw zat gedurende de bevalling rechtop in een stoel bij het raam, en heeft geen moment haar stoel verlaten, zo laat medepassagier Ken Marshall weten aan de LA Times. Volgens Marshall kregen de passagiers pas iets door toen zij ineens een baby hoorden huilen.

Juichende passagiers

De man van de kersverse moeder riep vervolgens een stewardess erbij, die te horen kreeg dat de vrouw zojuist een baby had gekregen. Terwijl medepassagiers juichten en de kersverse moeder feliciteerden, wikkelde de bemanning de baby in doeken om het kind warm te houden. Ze gebruikten de schaar van een passagier om de navelstreng door te knippen.

‘Iets niet helemaal in orde’

Toen Marshall nog nietsvermoedend op zijn stoel zat had hij wel door dat er ‘iets niet helemaal in orde’ was. Passagiers kregen langzaam iets in de gaten door de geur die in de cabine hing en later door het bloed dat ze op de vloer zagen. ‘Het was schokkend,’ stelt hij.

Advertentie

Gezonde baby

Gelukkig voor de vrouw waren er een arts en verpleegkundige aan boord, die de vrouw konden ondersteunen totdat het toestel landde in Los Angeles. Paramedici van de brandweer kwamen aan boord van het toestel en brachten moeder en zoon vervolgens naar een ziekenhuis. Beiden maken het goed.

De vlucht werd geannuleerd omdat het toestel moest worden gereinigd. De andere passagiers gingen met een ander toestel alsnog richting Phoenix, waar ze 2 uur later dan gepland arriveerden.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: La Times – Foto: 123rf

 

Lees ook:

Vrouw bevalt op ringweg

Advertentie

Zwanger zijn en vliegen: hoe zit dat?

 

 

Ouders van Nu product – Negen maanden dagboek

Zwangerschapsdagboek - om de mooiste momenten vast te leggen

€15
Bestel nu