Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vrouw bevalt op stoep bij Etos

Het zal je maar gebeuren: ben je rustig aan het winkelen, breken ineens je vliezen midden op de stoep bij een winkelcentrum. Het overkwam gistermiddag een vrouw in Voorburg. Het ging allemaal zo snel dat ze op straat haar zoontje ter wereld bracht, zo meldt de Telegraaf vandaag.

Advertentie

Heftige weeën

De vrouw was een paar uur voor de bevalling nog naar de verloskundige geweest. Daar leek de baby het nog prima naar zijn zin te hebben in de buik van zijn moeder. Toen de vrouw samen met haar ouders aan het winkelen was, werd zij echter overvallen door heftige weeën. Deze waren zo hevig dat het haar niet meer lukte om nog een stap te verzetten. Puffend op een bankje, op de stoep voor de Etos, beviel de vrouw van een kerngezond zoontje.

Hoofdje al zichtbaar

Agenten die in de buurt waren kregen een melding van een bevalling die niet meer kon worden uitgesteld. Zij ondersteunden de inmiddels aanwezige ambulancemedewerkers. Alle hulpverleners kwamen net op tijd: het hoofdje van de baby was al zichtbaar. Nog geen 10 minuten later was Thomas geboren.

Onvergetelijk moment

Het jongetje kwam 3 weken te vroeg, maar verkeert in goede gezondheid. De jonge moeder, de grootouders, de hulpverleners en het winkelend publiek reageerden opgelucht toen de pasgeboren baby begon te huilen. ‘Dit is voor ons ook een bijzondere ervaring. Wij zien meer mensen gaan dan komen. Maar dit is onvergetelijk’, zo verklaart Remco, een van de aanwezige agenten, in de Telegraaf.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Telegraaf – Foto: vividpixels/iStock

Advertentie