Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vrouw krijgt meisjes-vijfling

Bevallen van een vijfling is al bijzonder, maar bevallen van een vijfling met alleen meisjes is helemaal uniek. De Texaanse Danielle Busby overkwam het. Ze is daarmee de eerste vrouw in de Verenigde Staten die 5 meisjes tegelijk op de wereld zet.

Advertentie

Volgens de BBC is het zelfs een wereldwijde ‘primeur’ die in geen decennia is voorgekomen.

5 meisjes binnen 4 minuten

Binnen 4 minuten kwamen de dochters van Danielle Busby via een keizersnede ter wereld. Ze heten Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate en Riley Paige.

Een heel kleine kans

In 2013 kwamen er in de VS maar 66 vijflingen voor onder de in totaal bijna 4 miljoen geboortes. De kans op een vijfling is dus 0,00002%. De laatste keer dat er een vrouwelijke vijfling werd geboren (die het ook overleefde) dateert uit 1969. Ze werden bekend als de Hanson-meisjes en komen uit Londen. In 1934 werd de allereerste vrouwelijke vijfling geboren: de Dionne-zusjes uit Ontario (Canada).

Meer dan 10 dokters

De Busby-baby’s uit Texas kwamen ter wereld met de hulp van meer dan 10 dokters en verpleegkundigen. Ondanks het feit dat de pasgeboren meisjes maar tussen de 900 en 1100 gram wegen, zijn ze gezond.

Advertentie

vijfling 1

Auteur: Erandi Godinez – Bron: BBC World – Foto: BBC World

 

Lees ook:

Kans op een meerling

Een tweeling krijgen

Advertentie
Affiliate – NannyNina

Nanny Nina

Op zoek naar een vaste oppas?

Plaats vrijblijvend een oproepje!