Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Borstvoeding voor baby van overleden vrouw

Liz Marquez was vastbesloten haar te vroeg geboren zoontje Brixton minstens 1 jaar borstvoeding te geven. Tragisch genoeg overleed Liz al 5 maanden na zijn geboorte. Om toch de wens van Liz uit te laten komen, besloot vriendin Kristina op zoek te gaan naar borstmelkdonoren.

Advertentie

Liz Marquez, moeder van 5 kinderen, kreeg kort na de geboorte van haar zoontje een hartaanval. Ze belandde in een coma, en werd na 8 dagen hersendood verklaard. Haar familie stond voor het hartverscheurende besluit om de machines die Liz in leven hielden, stop te zetten.

Een jaar lang borstvoeding

Kristina Pullistar, een goede vriendin van Liz, herinnert zich het moment dat ze het slechte nieuws hoorde. ‘Mijn eerste gedachten gingen uit naar haar kinderen,’ vertelt ze aan The Huffington Post. Kristina, die Liz leerde kennen bij een zwangerschapsgroep, was op de hoogte van het voornemen van Liz om haar zoontje minstens een jaar borstvoeding te geven. Kristina: ‘Ik had gewoon het gevoel dat ik moest helpen.’ En dat deed ze.

‘Melk voor Brixton’

Samen met de familie van Liz richtte Kristina het ‘Melk voor Brixton Project’ op. De man van Liz, Brian Marquez, vertelde de populaire pro-borstvoeding blogger Vanessa Simmons over het project. ‘Ik weet hoe belangrijk mijn vrouw het vond om Brixton minimaal een jaar borstvoeding te geven. Het voelt als een belofte om haar wens te laten uitkomen.’

130 liter borstmelk

Blogger Vanessa postte het bericht op haar blog Normalizebreastfeeding.org en het verhaal werd meteen gedeeld. Binnen no-time ontving de familie ruim 130 liter aan borstmelk. Maar ook ontvingen ze geld en andere hulpmiddelen, van bedrijven en van totale vreemden.

Advertentie

Nog meer kinderen helpen

Kristina is zo ontroerd door alle reacties, dat ze van plan is om het project uit te breiden: ‘Ik hoop met dit goede voorbeeld een grote organisatie op te zetten die ook andere kinderen voorziet van borstvoeding. Kinderen zonder moeders of kinderen met moeders die een ziekte hebben waardoor ze zelf geen borstvoeding kunnen geven. Ik wil een verschil maken en borstvoeding doneren normaal maken.’

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Huffington Post – Foto: Normalizebreastfeeding.org 

 

Commercieel – Prenatal – Offer – Jas

Zwangerschapsjas

Ook door te dragen ná de zwangerschap
Shop nu