Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vrouwen delen hun bevallingsverhaal met hashtag #SoProud

Elke bevalling verloopt anders, maar hoe je bevalling ook gaat, het is een prestatie om trots op te zijn, vindt Milli Hill, oprichtster van Positive Birth Movement. Vorige week moedigde ze vrouwen aan hun bevallingsverhaal online te delen met de hashtag #SoProud.

Advertentie

De oproep van Milli Hill kwam nadat de Engelse voetballer Harry Kane een bericht op Twitter plaatste over de geboorte van zijn dochtertje. In het bericht zegt hij trots te zijn op zijn verloofde omdat zij zonder pijnbestrijding de bevalling heeft doorstaan.

Hoe goed bedoeld de tweet misschien ook is, het ontlokt online een ware discussie. Aanleiding is de implicatie die Harry maakt dat vrouwen die zonder pijnbestrijding bevallen trotser mogen zijn, dan degene die hiervoor pijnbestrijding nodig hebben.

Verhalen

Na de oproep van Milli Hill verschijnen er op Twitter, Facebook en Instagram vele bevallingsverhalen van vrouwen die met trots terugkijken op hun eigen bevalling. Het zijn uiteenlopende verhalen, ook verhalen over vrouwen die een keizersnede moesten ondergaan, ruggenprikken hebben gekregen en zelfs bevallingen die geëindigd zijn in een miskraam. Ook verloskundigen spreken hun bewondering uit voor de vrouwen die ze geholpen hebben met hun bevalling en hun collega’s.

Harry Kane reageert nog wel op alle ophef die hij heeft veroorzaakt. Hij zegt dat hij met zijn tweet ‘wilde aangeven dat hij trots was op zijn verloofde, omdat ze is bevallen op de manier dat ze dat voor ogen had.’ En dat vrouwen vooral moeten bevallen ‘zoals ze dat zelf het liefst willen.’

Bron: The Independent Beeld: Shutterstock

Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu