Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Deze maand uitgerekend? 10x waarom het geweldig is om in december jarig te zijn

Ah, december… the most wonderful time of the year. Al die feestdagen en óók nog een jarig kind? Lekker druk wel, maar wat is het bijzonder om in deze maand geboren te zijn.

Advertentie

Is je kind in de feestmaand december geboren of ben je zo ongeveer nu uitgerekend? Van ons, voor jou: tien redenen waarom het helemaal te gek is om in december jarig te zijn. Leuk om (later) aan je kind te vertellen.

 1. VerjaarDAG? VerjaarMAAND zul je bedoelen! Met alle feestdagen en het aanbreken van de kerstvakantie is het één gezellige drukte. Van kennissen die komen eten tot neefjes en nichtjes die komen logeren… Tijdens jouw verjaardagsmaand doe je veel meer leuke dingen dan in welke andere maand ook.
 2. Bij elke maand hoort een edelsteen, oftewel geboortesteen. Daar worden van oudsher magische krachten aan toegeschreven. Ze zijn niet alleen mooi als sieraad, maar ook als amulet en talisman. En laat december nu nét (wat ons betreft) de allermooiste steen hebben: de diepblauwe tanzaniet, symbool van geluk en welvaart. Lucky you!
  Meer weten? Dit zijn de 12 maandstenen en de magische eigenschappen die ze zouden hebben.
 3. We schreven het al: of je nu aan het begin van de maand of eind december jarig bent, je bent voortdurend omringd met familie. Gezellig, zo hoef je je geen moment te vervelen.
 4. De straten zijn feestelijk versierd, thuis branden gezellige kaarsen en lichtjes en dan die magische kerstboom… Oké, we weten best dat dit niet allemaal voor jouw verjaardag is, maar je kunt wel doen alsof.
 5. Heb je niet het verjaardagscadeautje gekregen dat op je verlanglijst stond? Geen zorgen! Kerst en Sinterklaas bieden extra kansen.
 6. Jouw verjaardag wordt niet alleen gevierd met taart. Pepernoten, marsepein, chocoladeletters, bekers warme choco, kerstkransjes, zuurstokken uit de kerstboom: het houdt niet op!
 7. Het zit er dik in dat er tijdens jouw verjaardagsmaand altijd een lekker nummertje op staat. Helemaal feestelijk is SkyRadio The Christmas Station.
 8. Het is de maand van geven en gezelligheid en lief zijn voor elkaar. En daarom is (bijna) iedereen in een goede bui.
 9. Het nieuwe jaar staat voor de deur en de goede voornemens gaan bíjna in. Extra reden om het er in december nog even lekker van te nemen. Een beetje meer snoepen, een beetje meer luieren… heerlijk toch?
  Meer lezen: 11x goede voornemens van kinderen (althans: in theorie)
 10. Als je bent geboren in december ben je óf positief ingesteld, doelgericht en vol vertrouwen (Steenbok) óf trouw, liefdevol en instinctief (Boogschutter). Overbodig om te zeggen, maar we doen het toch: twee geweldige sterrenbeelden.

Wetenschappelijk bewezen: 6x waarom december-baby’s speciaal zijn.

Bron: The Odyssey OnlineBeeld: Shutterstock

Ouders van Nu product – Babykookboek

Babykookboek - voor 6-18 maanden

€20,99
Bestel nu