Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Waarom iedereen om je heen zwanger lijkt als je zelf in verwachting bent

Vanaf het moment dat je zwanger bent, lijkt iedereen om je heen dat opeens ook. Toeval? Nee, er zijn namelijk een aantal redenen waarom het lijkt alsof je overal zwangere vrouwen ziet, zodra je zelf in verwachting bent.

Vanaf je prille zwangerschap kom je opeens overal bolle buiken tegen: in de supermarkt, op straat, op je werk. Het lijkt haast alsof je gek wordt, maar dat is niet zo. Het is een bekend verschijnsel dat het Baader-Meinhof fenomeen of frequentie illusie heet.

Advertentie

Onbewust

Het zijn je hersenen die onbewust meer op dingen letten die je net hebt geleerd, waardoor deze informatie meer opvalt. En met een baby op komst, is de kans groot dat je daar de hele tijd onbewust in je hoofd mee bezig bent. Op dat moment zullen je hersenen absoluut alles wat verband houdt met baby’s opmerken. Daarom valt elke zwangere vrouw in je omgeving je opeens extra op.

Lees ook: dit doet een zwangerschap met je brein

Kindvriendelijk

Afgezien hiervan zijn er nog andere, meer voor de hand liggende redenen waarom je veel andere aanstaande moeders zult zien zodra je zwanger bent. Zo zul je waarschijnlijk veel dezelfde plekken bezoeken ter voorbereiding op de komst van de baby. Daarbij vestigen nieuwe ouders zich vaak ook in dezelfde kindervriendelijke buurten. En dan blijkt uit nieuw onderzoek ook nog eens dat een zwangerschap écht ‘besmettelijk’ kan werken in een vriendengroep.

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock