Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Warm welkom op school voor zieke Marlee
door

Warm welkom op school voor zieke Marlee

80 leerlingen van de Amerikaanse basisschool Meridian hebben hun schoolgenootje een onvergetelijke terugkomst bezorgd. Ze besloten al hun haar eraf te halen, uit sympathie voor de zieke Marlee.

Advertentie

Bij de 9-jarige Marlee Pack is vorig jaar een zeldzame vorm van kanker geconstateerd, waardoor het meisje haar haar verloor na de chemokuur.

‘Baldy besties’

Vorige maand keerde ze weer terug op school. Haar beste vriendin Cameron wilde daarom iets bijzonders voor haar doen. Haar eerste plan was om een van haar haarlokken aan Marlee te geven. Maar dat voelde nog niet goed genoeg. Daarom kwam ze niet veel later met het idee om gewoon helemaal kaal te gaan, om Marlee het gevoel te geven dat ze niet meer ‘anders’ was. Marlee’s reactie: ‘We can be baldy besties together!’, met een smile van oor tot oor.

Themadag

Toen andere kinderen van het idee hoorden, gingen die ook voor de bijl. 80 schoolgenootjes, 3 juffen, 2 directieleden en zelfs een moeder van een van de kinderen besloten om ook hun hoofd kaal te scheren. Er werd een heuse themadag voor georganiseerd, met de naam Be Bold, Be Brave, Go Bald. Om Marlee een warm welkom te geven én om geld in te zamelen voor St. Baldrick’s Foundation, een organisatie die onderzoek doet naar kinderkanker. Met de speciale dag is maar liefst 25.000 dollar opgehaald.

Niet meer alleen

Aan de Amerikaanse nieuwsshow TODAY liet Marlee weten dat ze het heel fijn vindt dat ze nu niet meer het enige kale meisje is op school. Ze mocht zelfs met de tondeuse het haar van haar juf eraf halen.

Advertentie

Bron: RTL Nieuws/TODAY – Foto: Courtesy of Cliff Grassmick/DC

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod