Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wat zegt jouw sterrenbeeld over je bevallingsmethode?

Hoe je bevalling gaat verlopen is niet te voorspellen. Maar wat zegt je sterrenbeeld over jouw bevallingsmethode? Nieuwsgierig of de astrologie klopt voor jou? Lees hier wat er in de sterren staat.

Advertentie

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbok is één van de meest gedisciplineerde sterrenbeelden. Vergeet de standaard bevallingscursus, dit sterrenbeeld gaat meteen voor een twaalf weken durende cursus over de Bradley methode: een bevallingsmethode die zich focust op een natuurlijke bevalling zonder medicatie. Steenbokken bereiden zich het liefst tot in de puntjes voor en beschikken over een grote mate van zelfcontrole. Dus als iemand de Bradley methode kan uitvoeren, ben jij het wel!

Waterman (20 januari – 18 februari)

Watermannen houden niet van stilzitten: ze raken snel verveeld en zijn het liefst de hele dag in beweging. Een lekker dansje is dan ook de perfecte bevallingsmethode voor dit sterrenbeeld. Volgens de website Dancing for Birth, kun jij leren je al dansend door je bevalling en weeën heen te werken, vooral met moves zoals de ‘dilation gyration’.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn zachtaardige en gevoelige mensen die veel waarde hechten aan ‘me-time’. De Lamazemethode past dan ook perfect in hun straatje. Dit is een bevallingsmethode die vrouwen leert hoe ze door middel van ademhalingstechnieken de pijn kunnen bestrijden. De focus bij deze methode ligt vooral op je geest en niet zozeer op je lichaam.

TIP! Bereid je voor op de bevalling met behulp van een van deze fijne boeken

Advertentie

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zien het leven als één grote sport. Ze zijn zelfverzekerd, moedig en raken niet snel in paniek. De kans is dan ook groot dat jij je bevalling ingaat zonder bevallingsplan of cursus. Je weet namelijk dat je de bevalling gaat rocken, ongeacht wat er gebeurt!

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren staan bekend om hun eindeloze geduld: een eigenschap die tijdens een bevalling heel goed van pas komt. Mocht jouw bevalling twee dagen duren, dan raak je in ieder geval niet in de stress. Omdat stieren bekend staan om hun lage pijngrens, is het misschien wel slim om voor een ruggenprik te vragen vanaf het moment dat je bevalling op gang komt.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen zijn nieuwsgierig van aard en passen zich snel aan. Probeer je daarom niet vast te bijten in een geboorteplan, maar vertrouw erop dat je natuurlijke instinct het van je overneemt tijdens je bevalling en ervoor zorgt dat alles goed verloopt. Zolang je vertrouwen hebt in jezelf, komt het allemaal goed!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn vaak ontzettend emotioneel en gevoelig. Ze houden zich heel erg bezig met wat andere mensen over hun denken, wat nog weleens tot de verkeerde beslissing kan leiden. Zorg ervoor dat je bij je bevalling niet in deze val trapt. Ga niet voor een waterbevalling zonder medicijnen omdat je graag zo ‘stoer’ mogelijk wilt overkomen, maar vraag gerust voor een ruggenprik als jij je daar beter bij voelt.

Advertentie

Lees ook: Dit is hét ideale aantal kinderen op basis van je sterrenbeeld

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn gepassioneerd, eigenwijs en niet bepaald flexibel. De kans is dan ook groot dat ze met een geboorteplan komen dat vijf pagina’s lang is, omdat ze op alles voorbereid wil zijn. Maar er is ook goed nieuws: leeuwen zijn namelijk ontzettend zelfverzekerd en goed in communiceren. Als je iets voor ogen hebt, kun je ervan uitgaan dat je het ook krijgt. En dit allemaal zonder je vriendelijke houding én geduld te verliezen!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden zijn hardwerkende types, die heel praktisch en analytisch zijn ingesteld. Daarnaast hebben ze er een hekel aan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Gelukkig is daar HypnoBirthing een bevallingsmethode waarbij je door middel van zelfhypnose leert jezelf te ontspannen en al je angsten los te laten.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen staan bekend om hun besluiteloosheid. Ze veranderen hun geboorteplan om de haverklap, maar er komt toch echt een moment dat je een definitief plan moeten maken over je bevalling. En anders ga je zonder een bevallingsplan de bevalling in en dat is ook oké.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen zijn assertief en doelgericht. Voordat ze een bevallingsplan maken, doen ze eerst grondig onderzoek naar alle bevallingsmethodes en stellen hun verloskundige duizend vragen. Aangezien je een waterteken bent, zou een waterbevalling een goede optie zijn. Schorpioenen staan bekend om hun kalme houding in stressvolle situaties, wat natuurlijk goed van pas komt bij een bevallig.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters voelen zich al snel ‘gevangen’. De kans is dan ook groot dat ze zich niet lekker voelen bij een ruggenprik of keizersnede, omdat ze dan een aantal dagen aan een ziekenhuisbed gekluisterd zijn. Als je niet in bed hoeft te blijven om medische redenen, vraag je waarschijnlijk om een infuus op wieltjes, zodat je tijdens je bevalling kunt rondlopen.

Bron: Romper.com – Beeld: Shutterstock