Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Wetenschap vindt middel dat baby’s met koliek helpt

Een baby met koliek is vaak ontroostbaar en huilt aan één stuk door. Tot nu toe hadden artsen hier geen antwoord op, maar de uitkomst van nieuw wetenschappelijk onderzoek geeft hoop op genezing.

Goede bacterie

Artsen proberen er al jaren achter te komen wat koliek bij baby’s nu precies is en hoe het kan worden verholpen. En nu is er mogelijk een doorbraak. Baby’s met koliek lijken geholpen te kunnen worden met een bepaald soort probioticum. Deze goede bacterie zorgt ervoor dat baby’s met koliek gemakkelijker borstvoeding drinken en minder snel huilen. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Academie voor Kindergeneeskunde.

Advertentie

Belangrijke ontwikkeling

De onderzoekers dienden bij 174 koliek-baby’s de bacterie Lactobacillus reuteri DSM1793 toe. Na veertien dagen bleek dat de kuur bij zestig procent was aangeslagen. Na drie weken had zelfs tweederde van de baby’s met koliek er baat bij.

Wondermiddel?

Of het probioticum de oplossing is voor alle baby’s met koliek valt te betwijfelen, omdat immers niet alle kinderen in het onderzoek ermee waren geholpen. Toch is arts Javay Ross van het kinderziekenhuis in Oakland erg blij met de eerste stap naar genezing.

Ze heeft het probioticum daarom al aangeraden aan de ouders van een patiëntje. ‘We zitten uiteraard nog in de beginfase, maar we zijn op de goede weg. Over een paar jaar weten we pas echt of dit middel dé oplossing is.’

Auteur: Martine Schut – Bron: The Huffington Post– Beeld Shutterstock