Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Wonderbaby’s: lichtste drieling ooit maakt het goed

Emma en Ray Bateman uit Hampshire verwelkomden hun drieling Alfie, Dylan en Connor al na 23 weken zwangerschap. De jongens wogen bij de geboorte nog geen halve kilo: de kans dat ze het zouden overleven was dan ook klein.

De artsen waarschuwden Emma en Ray dat als de jongens het wél zouden overleven, ze waarschijnlijk de rest van hun leven zouden kampen met gezondheidsproblemen.

Advertentie

Half jaar

De broertjes vochten voor hun leven en een half jaar later werden ze na veel angstige momenten uit het ziekenhuis ontslagen. Inmiddels zijn de jongens 2 jaar oud én kerngezond. ‘Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk hoe anders alles had kunnen aflopen,’ aldus een opgeluchte Emma aan Daily Mail.

Lees ook: Boterhamzakje redt leven van te vroeg geboren baby

Medische wetenschap

De overlevingskansen van premature baby’s zijn de laatste 46 jaar sterk gestegen. In 1960 was de overlevingskans van premature baby’s die onder 1 kilo wogen slechts 10%. Tegenwoordig is die overlevingskans 75%, een grote vooruitgang dus. Dit is vooral te danken aan ontwikkelingen in de medische wetenschap.

Record

Alfie, Dylan en Connor zijn echte wonderbaby’s: volgens Guinness World Records heeft nog nooit eerder een premature drieling met zo’n laag geboortegewicht het overleefd. Het stel is van plan om de 3 certificaten van de jongens boven de open haard te hangen: het record is een mooi bewijs van hoe ver de jongens zijn gekomen.

Ook bijzonder: Fotoserie: te vroeg geboren kinderen met babyfoto

Positieve uitkomst

‘Na alles wat ze hebben meegemaakt is dit zo’n mooie positieve uitkomst. Het is leuk dat ze zoiets officieels hebben om later op terug te kijken’, aldus Emma.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Dailymail.co.uk/KIJK – Beeld: Facebook