Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Een jongen of een meisje? 5 ideeën die de onthulling nóg spannender maken

Wil je je familie en vrienden op een originele manier laten weten of de baby in je buik een jongen of een meisje is? Deze gender reveal-tips maken er één groot feest van.

Advertentie

Vroeger vond de onthulling pas plaats tijdens de bevalling en nog steeds zijn er stellen die daar de voorkeur aan geven. Zo schijnt het ‘wat-zou-het-zijn?’-gevoel zelfs voor extra perskracht te zorgen tijdens het moment suprême. Niets voor jou en pak je liever groots uit met een gender reveal-feest voor vrienden en familie? Deze vijf ludieke ideeën maken de onthulling nog spannender.

  1. Is het feest in volle gang? Laat dan de cupcakes die je eerder hebt besteld bij de patisserie tevoorschijn komen. Net iets origineler dan het doorsnijden van een taart. Heeft iedereen een cupcake? Dan is het aftellen geblazen: 3, 2, 1… HAP! Als alle genodigden hun tanden in het glazuur zetten, ontdekken ze of jullie een jongen (blauwe vulling) of een meisje (roze vulling) verwachten. Lekker, zo’n onthulling.

    Tip: Kleed je feestje lekker aan en haal alles uit deze kast met deze gender reveal decoratie.

  2. Willen jullie zelf – net als alle familieleden en vrienden – ook pas op het feest ontdekken wat het geslacht van jullie baby is? Neem een dierbare in vertrouwen die met de echo naar de feestwinkel gaat voor een grote doos gevuld met roze of blauwe ballonnen. Die doos mogen jij en je partner tijdens het officiële moment openmaken… Surprise! 
  3. Ook leuk: onthul nog lekker niks tijdens het feest, maar geef alle genodigden een goodiebag mee naar huis, met daarin een witte bruisbal voor in bad. Kleurt het bad roze, dan is het een meisje. Schuimt het bad blauw, dan is het een jongen. Spanning opbouwen voor gevorderden, heet dat.
  4. Zijn jullie echte sportfans? Verplaats het feest dan naar het sportveld. Zo maakte dit stel het geslacht van hun baby bekend tijdens een potje honkbal. De enige die wist of het een jongen of een meisje was, was een tante. Zij vulde een plastic honkbal met poeder in de kleur van het geslacht, zodat er een kleurexplosie zou ontstaan na het slaan van de bal. In het bijzijn van vrienden en familie gooide de aanstaande moeder de bal op en sloeg de man met de knuppel. Uiteraard was er een fotograaf om het moment vast te leggen. Leuk idee, dat ook prima kan bij een potje tennis of voetbal.
  5. Heb je graag alle ogen op jou gericht? Dan is dit misschien iets voor jou. Het gaat als volgt: de moeder in spe wordt geblinddoekt, waarna haar buik roze of blauw wordt geverfd. Vervolgens wordt ze naar buiten geleid, waar haar partner en familie en vrienden op haar staan te wachten. Is iedereen er klaar voor? Dan mag haar partner haar buik onthullen.

 

Auteur: Marjolein Schel – Beeld: Shutterstock

Marjolein Schel

Redactioneel – offer – Buggy’s

Redactioneel - offer - Buggy's

Bekijk hier