Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
whatsapp kind
door

Zit jouw kind op WhatsApp? Vanaf nu mag dat officieel niet meer

WhatsApp is voor veel kinderen onmisbaar. Ze maken speelafspraken via de app en zitten in talloze groepsgesprekken met vrienden en klasgenootjes. Toch is de app eigenlijk niet voor kinderen bedoeld. Bij het aanmaken van een nieuw WhatsApp account vraagt de messagingdienst vanaf nu dan ook naar je leeftijd.

Advertentie

Om te voldoen aan nieuwe Europese richtlijnen, verhoogt WhatsApp de minimale leeftijd voor het gebruik van de messagingdienst van dertien naar zestien jaar. Jongere kinderen mogen alleen met toestemming en onder toezicht van hun ouders gebruik maken van WhatsApp. In dat geval moet het WhatsApp-account gekoppeld worden aan het account van de ouders.

 

Toestemming

Nieuwe WhatsApp-gebruikers moeten vanaf april 2018 dus bevestigen dat ze minimaal zestien jaar oud zijn. Ook moeten ze instemmen met nieuwe gebruiksvoorwaarden. Het bedrijf wil er op deze manier voor zorgen dat het voldoet aan de nieuwe privacywetgeving die volgende maand van kracht wordt. Het is nog onduidelijk of en hoe WhatsApp gaat controleren of gebruikers ook écht ouder dan zestien zijn.

 

Bron: Gsmhelpdesk.nl. Beeld: Shutterstock

Ouders van Nu product – Babykookboek

Babykookboek - voor 6-18 maanden

€20,99
Bestel nu