Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Vlekken of krassen op de muur? Zo fiks je de ongelukjes van je kind

Kinderen zijn hartstikke leuk, al kun je ze af en toe wel achter het behang plakken. Als ze bijvoorbeeld je houten vloer met stift hebben bewerkt, of wanneer ze met stoepkrijt zijn losgegaan op je blouse. Gelukkig zijn veel van deze bekende problemen op te lossen, lees hier hoe.

Advertentie
 1. Krijt op je kleren

  Krijt op je kleren

  Bron: Wikihow

  Laat de krijt uitharden door het kledingstuk 30 minuten in de vriezer te leggen. Neem een scherm mesje en schraap hiermee het overtollige krijt van het kledingstuk. Leg het kledingstuk vervolgens op de plek van de vlek tussen een paar vellen keukenrol en druk hier 10-15 seconden een warm strijkijzer tegenaan. Door de hitte wordt de krijt opgenomen door de keukenrol en is je kleding weer krijtvrij.

 2. Permanente stift (marker) op je houten vloer

  stift op vloer

  Bron: Pinterest

  Geloof het of niet: maar het enige wat je hiervoor nodig hebt is een tube tandpasta. Knijp wat tandpasta uit over de stiftvlek. Pak een schoonmaakdoekje (het beste is om een microvezeldoekje te gebruiken) en maak deze nat met heet water. Schrob vervolgens net zo lang over de vlek tot deze weg is.

 3. Vervelende penvlekken

  Vervelende penvlekken

  Bron: Flickr

  Deze is heel simpel: wrijf er met een doekje alcohol overheen en vrijwel alle penvlekken verdwijnen.

  Advertentie

  Grappig! De struggles van het ouderschap in 13 cartoons

 4. Stickers op een kastje

  Oké, stickerverwijderaar werkt natuurlijk heel goed, maar stinkt vreselijk. Dus een alternatief is welkom. En die is er. Eigenlijk heb je hiervoor maar een ding nodig: mayonaise. Pak een pot mayonaise en een (verf)kwast. Strijk de mayo met de kwast over de stickers en laat het zo’n tien tot vijftien minuten drogen. Hierna kun je de stickers er zo af trekken.

 

Vlekken verwijderen uit babykleding
 1. Je iPhone gaat niet over

  Je iPhone gaat niet over

  Bron: Flickr

  Gaat je telefoon ineens niet meer over wanneer iemand je belt? Grote kans dat je kind je telefoon op ‘niet storen’ heeft gezet. Hoe je hier achter komt? Zie je bovenaan je scherm een maan-icoontje staan? Dit betekent dat alle binnenkomende telefoontjes worden tegengehouden. Via je instellingen kun je dit weer uitzetten.

 2. Nagellak op de vloer

  Allereerst is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Hoe langer je de nagellak laat zitten, hoe moeilijker het te verwijderen is. Giet als eerst nagellakremover over de vlek en laat dit een paar minuten intrekken en neem af met keukenpapier. Als er nog vlekken zichtbaar zijn, neem dan de Wondergom van Mr Proper om de vloer flink te schrobben. Gebruik vervolgens haarlak om hardnekkige vlekken te verwijderen. Spuit de lak op de vlek en neem na een paar minuten af met keukenpapier. Als alle vlekken weg zijn, neem de vloer dan nog af met een emmer warm sop.

  Tip! 28 briljante hacks die iedere ouder wil weten

 3. Krassen uit je tafelblad

   


  Hoewel diepe krassen moeilijk te herstellen zijn, kun je eenvoudig oppervlakkige krassen verwijderen met een walnoot. Je kunt een walnoot trouwens ook gebruiken om witte vochtringen te verwijderen.

Bron: Buzzfeed – Foto’s: Flickr, Pinterest, Babycenter, Catscornerblog en Wikihow. Video:YouTube