Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zó gaat je kind het doen op school volgens zijn sterrenbeeld

Elk kind leert anders. De één onthoudt door te luisteren, een ander via plaatjes of door samen te werken. Wist je dat het sterrenbeeld daar veel over zegt? Kijk hieronder wat voor leerling jouw kind is of wordt:

Advertentie

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn gedisciplineerd, betrouwbaar en echte regelvolgers. Als een Steenbok naar een oplossing zoekt, probeert hij niet zomaar wat uit. Nee, hij duikt liever direct de boeken in om het antwoord te vinden. In de klas is hij een stille leerling.

Waterman (20 januari – 18 februari)

De Waterman staat bekend als een goede luisteraar, diepe denker en een echte probleemoplosser. Dit is een auditieve leerling, wat betekent dat hij leerstof het beste onthoudt door het te horen. Moet je kind woordjes leren? Zeg ze hardop en laat hem ze herhalen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen werken graag in groepen en zijn vaak populair in de klas. Ze maken liever samen een werkstuk dan alleen. Moet je kind leren voor een proefwerk? Dan wordt hij graag geholpen. Denk met hem mee over hoe hij het kan aanpakken en overhoor hem af en toe.

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zijn enthousiast en zelfverzekerd. Het zijn auditieve leerlingen, die de leerstof graag al pratend doornemen. Maar het zijn ook echte doeners. Moet er iets worden opgelost? De Ram gaat meteen aan de slag. Die voortvarendheid maakt ze soms wél ongeduldig.

Advertentie

Stier (20 april – 20 mei)

De Stier werkt graag met zijn handen. Hij onthoudt dingen het beste door zelf te creëren en iets te mogen vasthouden en ervaren. Hij neemt graag taken op zich en is trots als hij dit volbrengt. Laat hem zelf onderzoeken hoe het zit, dan leert hij het makkelijkst.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen zijn nieuwsgierige boekenwurmen. Ze onthouden leerstof het beste door het uit te schrijven en kunnen theorie vaak goed vertalen in hun eigen woorden. Je kind maakt graag aantekeningen in de les, maar is ook snel verveeld.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Zelf taken afmaken kan de Kreeft als de beste. Hij werkt daarbij het liefst alleen. Waarschijnlijk merk je die zelfstandigheid al vroeg. Hij is ook een kritische leerling. Hij vaart niet blind op wat de juf of meester zegt, maar neemt graag de tijd om zelf het lesmateriaal te doorgronden.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn erg visueel ingestelde leerlingen. Je kind krijgt de lesstof het liefst kant-en-klaar gepresenteerd, mét veel plaatjes, en duikt niet graag zelf in de boeken. In de klas moet je een Leeuw echt vermaken om zijn aandacht vast te houden.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden nemen leren erg serieus. Ze zijn perfectionistisch en échte boekenwurmen, die zich helemaal kunnen verliezen in een verhaal. Maar ze schrijven ook graag zelf. Tijdens de les maken ze veel aantekeningen. Zo onthouden ze de stof het beste.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De Weegschaal leunt het liefst achterover. Hij is visueel ingesteld en observeert graag. Ondertussen zorgt hij ervoor dat de juf geen last van hem heeft, want hij heeft een hekel aan conflicten. Weegschalen kijken graag toe hoe anderen discussies voeren, maar blijven zelf op de achtergrond.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Een Schorpioen is een doener. Hij houdt van sporten en creatief bezig zijn. Daarnaast heeft hij veel vrijheid nodig. Hij is dapper, maakt graag dingen mee en wil alles zelf uitzoeken. Dit ondernemende type stelt veel vragen in de klas, omdat hij erg nieuwsgierig is.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Ook Boogschutters zijn echt doeners. Ze willen het liefst zelf ontdekken en ervaren en uit die ervaringen lessen halen. Ook kunnen ze vrij ongeduldig zijn én ze zijn temperamentvol. Dat is soms een uitdaging voor de juf of meester…

Bron: Romper.com – Auteur: Tara Stokdijk

Redactioneel – Offer – Zwangerschapssymptomen

Een fijn zwangerschapskussen is onmisbaar!

Shop nu